Bajt észleltek a Facebooknál és az Instagrammnál, sokaknál leálltak az alkalmazások

2024.10.14. 21:07
Hétfő este egyeseknél leálltak a Meta két programjának, a Facebooknak és az Instagramnak a szolgáltatásai.

Mint a Reuters írta, a Downdetector nevű alkalmazás szerint mind a Facebookon, mind az Instagramon problémákat jelentettek a felhasználók, magyar idő szerint hétfő este.

A hírügynökség azt írta, hogy magyar idő szerint 19.35 körül érkezett a legtöbb bejelentés:

akkor a Facebookról 12 ezer, az Instagramról pedig 5 ezer ember jelentett leállást.

40 perccel később, 20.09-kor már csak 659 bejelentés érkezett a Facebookról és 450 az Instagramról. Cikkünk írásakor pedig a legtöbb felhasználónál állítólag már helyreálltak az alkalmazások.

A Meta egyelőre nem reagált a Reuters azzal kapcsolatos megkeresésére, hogy mi okozta a leállást. A hírügynökség megjegyezte, hogy az idei év elején már volt egy hasonló leállás, amikor több mint két óráig szüneteltek ezek a szolgáltatások (akkor a Facebookról összesen 550 ezer, az Instagramról pedig 92 ezer bejelentés érkezett a csúcson).  

Magyarországon is tapasztalható volt 

A hvg.hu szerint magyar felhasználóknál is jelentkezett a probléma: a lap egyik kollégája azt jelezte, hogy a Facebookon az összes bejegyzése, fotója elérhetetlen lett, másnál pedig a Messenger nem működött egy ideig.

A felhasználói visszajelzések zömében arról szólnak a Facebook esetében, hogy nem tudnak bejelentkezni, illetve a profiljuk nem elérhető. A másik Meta alkalmazásnál, az Instagramnál pedig a mobilos elérésnél tapasztaltak sokan problémát – tették hozzá a Downdetectorról írva. 

Az egyik legnagyobb leállás a Meta alkalmazásainál egyébként 2021-ben volt, azzal akkor több cikkben is foglalkoztunk az Indexen.