Árpád
-2 °C
4 °C

Százhatvanezer dollárt kapott nem létező fia után

2003.09.18. 13:14
Cyril Kendall azt hazudta, hogy 29 éves fia a WTC elleni támadásban vesztette életét. Különböző segélyszervezetektől százhatvanezer dollárt kapott fájdalma enyhítésére. A bíróság túl jutányosnak találta az összeget egy kitalált fiú halála miatt.
Súlyos börtönbüntetésre ítéltek egy képzelt szeptember 11-i áldozat után százhatvanezer dollárnyi kártérítést felvevő amerikai férfit - írja a BBC. Az 54 éves Cyril Kendall állította, hogy a két évvel ezelőtti katasztrófában elvesztette egyik gyermekét.

A tizenkét gyermekes családapa azt hazudta, 29 éves Wilfred nevű fia a World Trade Centerben volt a terrortámadások napján. A fiú halála után százhatvanezer dollár segélyt kapott az amerikai Vörös Kereszttől és a Biztonságos Égbolt nevű jótékonysági szervezettől.

A pénzt állítása szerint a gyermek elvesztése miatti trauma pszichiátriai kezelésére és a síremlék megépítésére költötte.

Hamis tanúk

A bíróság azonban kiderítette, hogy nem is volt Wilfred nevű fia - írja a BBC.

Pedig ezt négy "testvére" is tanúként vallotta. Ellenük hamis tanúzás miatt indulhat eljárás. Kendallt nagy értékű lopás és okirat-hamisítás bűneiben találták vétkesnek, 11-től 33 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?