Móric
14 °C
17 °C

Százhatvanezer dollárt kapott nem létező fia után

2003.09.18. 13:14
Cyril Kendall azt hazudta, hogy 29 éves fia a WTC elleni támadásban vesztette életét. Különböző segélyszervezetektől százhatvanezer dollárt kapott fájdalma enyhítésére. A bíróság túl jutányosnak találta az összeget egy kitalált fiú halála miatt.
Súlyos börtönbüntetésre ítéltek egy képzelt szeptember 11-i áldozat után százhatvanezer dollárnyi kártérítést felvevő amerikai férfit - írja a BBC. Az 54 éves Cyril Kendall állította, hogy a két évvel ezelőtti katasztrófában elvesztette egyik gyermekét.

A tizenkét gyermekes családapa azt hazudta, 29 éves Wilfred nevű fia a World Trade Centerben volt a terrortámadások napján. A fiú halála után százhatvanezer dollár segélyt kapott az amerikai Vörös Kereszttől és a Biztonságos Égbolt nevű jótékonysági szervezettől.

A pénzt állítása szerint a gyermek elvesztése miatti trauma pszichiátriai kezelésére és a síremlék megépítésére költötte.

Hamis tanúk

A bíróság azonban kiderítette, hogy nem is volt Wilfred nevű fia - írja a BBC.

Pedig ezt négy "testvére" is tanúként vallotta. Ellenük hamis tanúzás miatt indulhat eljárás. Kendallt nagy értékű lopás és okirat-hamisítás bűneiben találták vétkesnek, 11-től 33 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.