Vencel
15 °C
23 °C

Tavasszal vadásszák le bin Ladent?

2004.03.01. 08:00
Üzletet kötöttek az amerikaiak Pervez Musarraffal. A pakisztáni államfő azért bocsáthatot meg az atomcsempész nemzeti hős Kadír Hánnak, mert engedélyezte, hogy több ezres amerikai haderő vadászhasson bin Ladenre - írja a New Yorker.
Levadászhatják az amerikaiak a Pakisztánban bujkáló bin Ladent - írja a New Yorker magazin vasárnapi száma. A havilap értesülései szerint az Egyesült Államok üzletet kötött Pervez Musarraf pakisztáni államfővel az al-Kaida vezérének elfogásáról.

Elnézték a bűnbocsánatot

Az amerikaiak "elnézték" Musarrafnak, hogy bűnbocsánatban részesítette a pakisztáni atomtitkokat világszerte kiárusító Abdul Kadír Hánnak - mondta el a havilapnak egy magát megnevezni nem kívánó titkosszolgálati forrás. A megállapodás értelmében még tavasszal több ezer amerikai katona indíthat offenzívát Pakisztán észak-keleti, törzsi ellenőrzés alatt álló tartományaiban.

"Ellenérték" - jellemezte az üzletet a nyilatkozó kém. Kadír Hánt "a világ legaljasabb atombombaárusának kellett volna minősíteni" ehelyett szabadon élhet - tette hozzá.

Zöldségárus kémek

A New Yorker értesülései szerint Musarraf segítséget is ajánlott bin Laden kézrekerítéséhez. "Ott vannak a kémeink" - mondta a pakisztáni államfő az amerikaiaknak. Titkosszolgálatának emberei friss gyümölccsel, zöldségekkel, kecskékkel látják el az al-Kaida terroristáit.

A New Yorker értesülései szerint bin Laden elfogása előnyt élvez még Irakkal szemben is. A tavaszi hadművelet feltehetően a megszállt országból is katonákat fog elvonni.

"Egész pályás letámadás lesz" - nyilatkozta a lapnak a Pentagon egy tervezőtisztje. Az akcióban az amerikaiak legelitebb különleges alakulatai is részt vesznek majd. A csapatok már megkapták a szükséges tájékoztatást, némelyikük már készenlétben is van - írja a New Yorker.