Valér
4 °C
8 °C

Berlusconi mégis dug a kampány alatt

2006.02.01. 16:05
Visszavonta szombati fogadalmát Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő a melegekkel szembeni keménységét dícsérő papnak fogadott szexmentességet, de csak tréfából.

Tréfából mondta szombati választási nagygyűlésén, hogy az olasz parlamenti választásokig (április 9-ig) megtartóztatja magát a nemi élettől, állította kedden Silvio Berlusconi. "Csupán tréfálkoztunk, viccelődtünk. Természetesen egyáltalán nem tartóztatom meg magam" - mondta egy televíziós showműsorban.

A korábban sanzonénekes, magát playboyként reklámozó olasz kormányfő szombaton egy népszerű tévéprédikátor, Massimiliano Pusceddu atya hatására tett nyilvános fogadalmat. "Megpróbálok megfelelni az elvárásoknak, ígérem, hogy április 9-ig (amikor a magyarokhoz hasonlóan az olaszok is a parlamentről szavaznak) teljesen szexmentes életet élek majd" - reagálta Berlusconi Puscedu atyának, aki éppen a melegek házassága elleni kemény fellépését méltatta.

A történetet a miniszterelnök testvére, Paolo Berlusconi tulajdonában lévő napilap, a Giornale adta közre.

Mostani visszakozása jobban beleillik az olasz titkárnőket amerikai tőkéseknek ajánlgató, állítása szerint a finn elnökasszonyt is elcsábító kormányfőhöz. Berlusconi szombati fogadalma az Indexnek nyilatkozó magyar politikusok körében sem talált követőre.
A magyar politikusok szerint nem összeegyeztethetetlen a kampány a szexszel>>