Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Berlusconi dalra fakadt

2003.10.30. 15:44
Szerelemről és féltékenységről, az élet nagy kérdéseiről dalol szabadidejében Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő dalaiból készült lemez hamarosan a boltokba kerül.
Szerelmes dalaiból adott ki válogatást Silvio Berlusconi - jelentette a BBC. A táncdalénekesi múltjára büszke, excentrikus olasz kormányfő dalait a nápolyi bellcanto egyik sztárja, az esküvői mulatságok elmaradhatatlan résztvevője, Mariano Apocella énekelte CD-re.

Csalfa búcsú

A tizennégy nótát - köztük olyan slágergyanús szerzeményekkel, mint a Torkomban dobog a szívem és a Csalfa búcsú - a kormányfő saját bevallása szerint "a szívéből írta".

A szívem a torkomban dobog / szerelmed a mindenem / bár tudom, hogy fájdalmat okozhatsz / soha nem engedlek el / még ha meg is kell harcolnom érte / a végsőkig szeretni foglak - fogalmaz nemes egyszerűséggel a Torkomban dobog a szívem című slágerében a kormányfő.

Sikerszagú

Mint a példa is mutatja, Berlusconi dalai klasszikus, melankolikus nápolyi szerelmesdalok, alapmotívumuk a szerelem elvesztése és a féltékenység. Az egyszerű üzenet és a kellemetlenül nyálas énekstílus könnyűzenei tapasztalatunk alapján sikerre predesztinálja az alkotásokat.

A dalokat éneklő Apicella az olasz sajtó jellemzése szerint Berlusconi házidalnoka. A kormányfő - aki Apicella szerint "túlzottan is szereti a muzsikát" - egy hotelban találkozott a korábban parkolóőrként dolgozó lakodalmas-sztárral.

Jó hangokat választott

A kormányfőt "barátságos, remek embernek" ismerő Apicellát lenyűgözte a kormányfő zenei műveltsége. "Kilencvenkilenc százalékban a helyes hangokat választotta" - mondta a Corriere della Serának adott nyilatkozatában, jelezve, hogy Berlusconi a komponálásban is komoly szerepet vállalt.

A BBC leírása alapján a lemez borítója a dalokhoz hasonlóan a nemesen egyszerű üzenetet közvetít: két árnyalak sétál kéz a kézben, bele a lenyugvó napba. A lemez extrája Berlusconi dedikált fényképe.