Huszein: Allah győzelmet ígért

2003.03.24. 09:51
A harcot a végső győzelemig kell folytatni, a mártírok jutalma a paradicsom - jelentette ki Huszein. A diktátor szerint Irak nyerésre áll. Bár az amerikaiak szerint súlyos sérüléseket szenvedett, csütörtöki beszédével szemben most szemüveg nélkül olvasta fel a leírt szöveget.
"Allah győzelmet ígért Iraknak" - jelentette ki az iraki teleízió által "történelmi fontosságúnak jellemzett beszédében Szaddám Huszein. Az iraki diktátor szerint a Baasz Párt milicistái, a hadsereg és a lakosság is nagy bátorságot tanúsított az "agresszor" elleni harcban. A harcot a végső győzelemig kell folytatni - mondta Huszein, kiemelve, hogy a hősi halált haló mártírok "a paradicsomba jutnak".

"Dicső irakiak, fegyveres hőseink, kitartásotok felderíti a barátot és feldűhíti az ellenséget" - jelentette ki az ezúttal szemüveg nélkül felolvasó Huszein tévébeszédében. Mint mondta, a brit-amerikai alakulatok az iraki ellenállás csapdáiba estek. Huszein külön kiemelte Bászra és Umm-Kaszr védőit.

"Az ellenség alábecsült titeket" - mondta a diktátor. Véleménye szerint erre utal az is, hogy az amerikaiak kerülik a "szemtől-szembeni harcot". A diktátor beszéde végén hosszan éltette Irakot, Palesztinát és a Dzsihádot.

Huszein beszédében egészen friss harci fejleményekről is említést tett, és az amerikai veszteségekről is beszámolt. A CNN-en közölt felvételek tanulsága szerint azonban az iraki tévében hétfőn beszélő Huszein kevéssé hasonlított az ugyanott csütörtökön mutatott elnöktől. Az iraki diktátornak legkevesebb három hasonmása van. Az amerikaiak információi szerint az elnök megsérült a háborút megindító csütörtöki bombatámadásokban.  • Tippek
  • Hírek