Gerzson
-3 °C
3 °C

Egy demokrata Clinton útját járja nőügyekben

2001.08.28. 14:07
Az eltűnt washingtoni gyakornoklány ügyét senki sem engedi kihűlni: az érintett nős képviselő, Gary Condit sikertelenül próbálkozott ügye tisztázásával. Időközben felbukkant egy másik nő is, aki azt állítja: Condit hamis tanúzásra próbálta rávenni, mikor egy olyan dokumentum aláírására kérte, amely szerint kettejük közt nem létezett szerelmi kapcsolat. A történet immár kísértetiesen hasonlít Clinton elnök - világpolitikát alakító - afférjaira a nőkkel.
Anna Marie Smith egy másik nő, aki Gary Condit képviselő életét megkeseríti. A foglalkozása szerint utaskísérő Anna Marie azt állítja, hogy közte és a nős képviselő között tíz hónapig tartó szerelmi kapcsolat létezett. A washingtoni gyakornoklány, Chandra Levy eltűnése kapcsán reflektorfénybe került képviselő többször is megkereste az asszonyt, és arra kérte: írjon alá egy olyan papírt, amely szerint közöttük semmilyen kapcsolat nem létezett.

Kaliforniai bíróság elé viszik az ügyet

Ez kimeríti a hamis tanúzásra való felbujtás bűntényét - véli az asszony ügyvédje, James Robinson, aki egy kaliforniai bíróság elé viszi az ügyet. Gary Condit persze cáfolta az asszony állításait, és tagadta, hogy kettejük között valaha is lett volna szerelmi kapcsolat. A képviselő azzal vádolta meg Anna Marie-t, hogy "kihasználja a tragédiát".

Az ügy viszont immár kísértetiesen hasonlít Bill Clinton előző elnök nőügyeire: emlékezetes, az USA első embere ellen indított impeachment eljárás alapját is - nőügyekben felmerült - hamis tanúzásra való felbujtás jelentette.

PR-fogás a képviselő médiaszereplése

Gary Condit
Hogy az amerikai tévénézők bízzanak a képviselő szavaiban, arra Condit szánalmas szereplései miatt kevés az esély. A múlt héten a képviselő megszólalt az ügyben, és számos tévének, lapnak interjút adott. Az emberek azonban úgy vélték: a képviselő nem volt őszinte, mivel kikerülte az eltűnt lánnyal folytatott viszonyával kapcsolatos kérdéseket, a közvélemény-kutatások alapján sokan PR-fogásnak vélték médiaszereplését.

A 24 éves washingtoni gyakornoklány, Chandra Levy idén április 30-án tűnt el. Ügye akkor vált a közvélemény számára is érdekessé, mikor kitudódott: viszonya volt az 54 éves, nős, kétgyerekes Gary Condit demokrata képviselővel. A politikus vonakodott beismerni viszonyát, és egyesek szerint a rendőrség munkáját is megnehezítette ezzel.