Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Az euróra fogja a drágaságot Berlusconi

2003.12.22. 15:27
Az euró káros hatásairól értekezett évadzáró sajtóbeszélgetésén Silvio Berlusconi. A kormányfő a közös valutát okolta az olaszországi áremelkedésekért. Fő politikai riválisa, Romano Prodi hazudozással vádolja a kormányfőt.
Összetűzésbe keveredett Romano Prodival, az Európai Bizottság (EB) elnökével Silvio Berlusconi olasz kormányfő - írja az euobserver.com. Az EU leköszönő soros elnöke évzáró sajtóértekezletén az "euró káros hatásaira" fogta az olaszországi áremelkedéseket.

Berlusconi szerint az euró dollárral szembeni erősödése "bünteti" az európai gazdaságot. Mindezek ellenére a kormányfő helyes döntésnek tartja a közös pénz létrehozását.

Prodi, aki Berlusconi legjelentősebb hazai politikai ellenfele, a baloldali ellenzék legvalószínűbb miniszterelnök-jelöltje heves kirohanással reagált a kormányfő megnyilatkozására - jelentette az euobserver.com.

"Ideje véget vetni a hazudozásnak" - jelentette ki az EB elnöke. Véleménye szerint az olaszországi drágulást nem az euró bevezetése, hanem az árellenőrzés elhanyagolása okozta.

Olasz fogyasztóvédelmi szervezetek szerint a kereskedők felfelé kerekítették áraikat az euróra történő átálláskor. A bujtatott áremelés 2800 eurós pluszkiadást jelent egy átlagos olasz családnak.  • Vennék
  • Hírek