Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Gyanús csomag miatt zárták le a Heathrow-t

2003.02.14. 15:39
Pénteken kétszer is lezárták a londoni Heathrow repülőteret, a csütörtökön bezárt Gattwicket ellenben újra megnyitották. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogyan csempészhetett kézigránátot egy állítólag bangladesi származású venezuelai férfi a brit légitársaság Londonba tartó gépére. A rendőrség négy személyt vett őrizetbe, elővigyázatosságból.
Továbbra is teljes készültségben vannak a brit rendőrség terrorelhárító alakulatai a London-közeli reptereken. A Heathrow nemzetközi 2-es terminálját pénteken kétszer is rövidebb időre kiürítették. Reggel négy gyanús személyt tartóztattak le, délután egy később biztonságosnak talált csomag miatt ürítették ki a nemzetközi terminált másfél órára.

Letartóztatások elővigyázatosságból

A csütörtökön "elővigyázatosságból" letartóztatott két férfit, pénteken a vádak ejtése mellett szabadlábra helyezték. Folyamatban van azonban a péntek délelőtt több ellenőrzés során letartóztatott négy "személy" kihallgatása - írja a BBC. A letartóztatásokra "elővigyázatosságból" került sor, azokat nem lehet "jelentősnek" tekinteni - közölte a Scottland Yard.

Vizsgálják, hogyan került gránát a gépre

Nem tisztázódott, hogy hogyan csempészhetett fel éles kézigránátot a Brittishy Airways Venezuelából Londonba tartó járatára egy egyes jelentések szerint bangladesi származású venezuelai állampolgár. A rendőrség jelenleg úgy véli, hogy a férfi valójában venezuelai származású.

A gránát felfedezése után csütörtök éjszaka órákra lezárták a gatwicki repteret, London második számú nemzetközi repülőterét. A brit légitársaság biztonsági szakértői most Venezuelában vizsgálják, hogyan csempészhették fel a robbanóeszközt a gépre.

Nincs köze az iraki konfliktushoz

A londoni reptereket továbbra is ezer rendőr és több száz katona biztosítja, mivel a titkosszolgálatok jelentései szerint a terroristák egy repülőgép lelövésére készülnek. Minisztériumi illetékesek "hevesen tagadják", hogy a reptér lezárásának bármi köze is lenne az Irak elleni katonai akcióhoz. A londoni repterek mellett Leeds, Manchester és Jersey nemzetközi repülőtereit is kiemelten védik - írja a BBC.  • Eladnék
  • Hírek