Judit
2 °C
7 °C

Prodi marad az olasz kormányfő

2007.02.28. 21:22
Bizalmat kapott Romano Prodi kormánya a szenátusban szerda este. A szenátus a múlt héten leszavazta a külügyminiszteri beszámolót, ami a miniszterelnököt lemondásra késztette.

Bizalmat kapott Romano Prodi kormánya az olasz parlament felsőházában rendezett bizalmi szavazáson.

A szenátorok 162-157 arányban szavaztak bizalmat a múlt héten lemondott miniszterelnök balközép kormányának.

Giorgio Napolitano olasz államfő két napig egyeztetett a pártok vezetőivel miután meghozta döntését, hogy nem fogadja el Romano Prodi miniszterelnök lemondását.

A miniszterelnök a szavazás előtt bizakodóan nyilatkozott, mint mondta, arra számít szavainak fogadtatása nyomán, hogy kormánya megmaradhat.

A szenátus, amelyben a pártkötődésektől függetlenül szavazó örökös szenátorokon múlik a kormány sorsa, a múlt héten leszavazta a külügyminiszteri beszámolót, ami Prodit lemondásra késztette. Giorgio Napolitano olasz államfő azonban nem fogadta el a lemondást, és arra kérte a miniszterelnökköt, hogy a törvényhozásban kérjen bizalmi szavazást.

Prodinak az alsóházban már könnyű dolga van, itt a koalíció kényelmes többsége szavatolja a pénteken esedékes szavazás kedvező kimenetelét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?