Gerzson
-3 °C
3 °C

Nyolcvan sérült egy iraki aknatámadásban

2004.10.19. 14:34
Véres támadást intéztek az iraki lázadók az iraki nemzeti gárda masahidani parancsnoksága ellen. Az aknatámadás négy irakit megölt, nyolcvanat megsebesített. Amerikai áldozatokról nem érkezett jelentés
Négyen haltak meg az iraki nemzeti gárda masahidani parancsnoksága elleni aknatámadásban. A gárda főhadiszállásának épületeibe becsapódó hat gránát nyolcvan embert sebesített meg, jelentette az AFP iraki védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva. Az első beszámolók száznál is több áldozatról szóltak, és nem részletezték külön a halottak és sebesültek számát.

A hatóságok továbbra sem közölnek részleteket a Bagdadtól negyven kilométerre északra fekvő városban elkövetett támadásokról. A BBC értesülései szerint a sérülteket amerikai katonai helikopterek szállították két közeli tábori kóházba.

Az iraki minisztérium űáltal közölteket egy amerikai katonai szóvivő is megerősítette. Mint mondta, a támadásnak nincsenek amerikai áldozatai.

Az iraki biztonsági erők egyre gyakoribb célpontjai a terroristák és lázadók támadásainak. A muzulmán szent hónap, a ramadán múlt havi kezdete óta tizenhárom iraki rendőrtiszt vesztette életét a támadásokban, írja a BBC.