Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Részegen buzizott Slota

2007.06.14. 15:10
A magyarellenes kijelentéseiről ismert Ján Slota most a homoszexuálisokat sértegette. Egy interjújában, amit az újságírók szerint részegen adott, buzeránsoknak nevezte őket.

Ján Slotának, a szélsőjobboldali Szlovák Nemzeti Párt hírhedt elnöke kellemetlen helyzetbe hozta koalíciós partnereit. Slota a SME című napilap beszámolója szerint egy interjúban nem normálisoknak és buzeránsoknak nevezte a homoszexuálisokat, az interjút készítő újságírónőt pedig piszoknak.

Slota kijelentéseitől a kormány főereje, a Smer és a szintén jobboldali HZDS, Meciar exkormányfő pártja is elhatárolódott. Robert Fico kormányfő ugyanakkor nem volt hajlandó kommentálni Slota szavait.

Maga Slota úgy nyilatkozott, nem is emlékszik arra, hogy interjút adott volna. Több szlovák lap szerint a pártvezér a beszélgetés idején illuminált állapotban volt, jelentette az Info Rádió.

Ján Slota már többször is felháborodást váltott ki gyűlölködő nyilatkozataival. Legutóbbi, nagy visszhangot kiváltó kijelentése az volt, amikor tankokat akart vezényelni Budapestre.  • Vennék
  • Hírek