Piroska
-2 °C
5 °C

Titkos románc miatt büntettek meg egy FBI-ügynököt

2005.07.19. 11:06
Bár a Katrina Leung elleni kémvád összeomlott, a bíróság bűnösnek találta a vele titkos viszonyt létesítő FBI-ügynököt. A románc három havi házi elzárást hozott Smith ügynöknek.

Három havi elzárásra ítélték az FBI egy volt ügynökét, amiért titokban viszonyt létesített egy informátorával. Az informátort később azzal vádolták meg, hogy Kína javára kémkedett, írja a Reuters.

A hétfői ítélet is mutatja, hogy a nagyszabású kémügyként indult eset elég sekélyesen zárult le. A "kínai szobalány ügye" néven ismert esetben a hatóságok azzal vádolták Katrina Leungot, hogy kettős ügynökként Kína javára kémkedett. A nő elleni vád azonban januárban összeomlott, és így Leung büntetlenül megúszta az ügyet.

FBI-összekötője, James J. Smith is csekély büntetést kapott csak azért, mert 18 éven át eltitkolta viszonyát a kínai nővel, jelentette a Reuters. Három havi elzárását házi őrizetben töltheti.

Leung tavalyi lebukása nagy vihart kavart Los Angelesben, hiszen a nő sikeres üzletasszonyként a társasági élet ismert figurája volt. A nő politikai aktivistaként és hostessként is dolgozott.