Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz évre ítélhetik az utaskísérőkre támadó magyar asszonyt

2002.08.22. 11:52
Börtönbüntetésre is számíthat az a bajai asszony, aki rátámadt az őt lefogni akaró légi utaskísérőkre a United Airlines egyik járatán. Az 55 éves bajai nőt rajtakapták, amikor egy utastársa poggyászában turkált. Most óvadék ellenében sem engedik szabadon.
Letartóztattak egy magyar nőt az Egyesült Államokban, a vád szerint rátámadt a légikísérőkre a United Airlines Frankfurt-Chicago járatán. Az 55 éves bajai K. Emmát óvadék ellenében sem engedik szabadlábon védekezni. Az asszonyt helyi idő szerint kedd délután tartóztatták le.

Rugdosta az utaskisérőket

Az AP információi szerint az asszonyt rajtakapták, amint egy másik utas kézipoggyászában turkál. A hatóságok szerint több tárgyat is kivett az idegen táskából mielőtt elkapták volna. Az eset után a pilóta K. Emma fogva tartását kezdeményezte. A tanúk elmondása szerint ekkor az asszony rugdosni kezdte az utaskísérőket - mondta el Ross Rice, az FBI szóvivője.

Húsz évre ítélhetik

Az eset során nem történt sérülés, a gép biztonságban landolt. K. Emmát most a chicagói városi büntetés végrehajtási intézetben tartják fogva tárgyalásáig. Az asszonyt akár húsz év börtönbüntetésre is ítélhetik. A szeptember 11-i terrortámadások óta az Egyesült Államokban szigorúan büntetik a repülőgép személyzetének ellenszegülő utasokat. K. Emma a kihallgatás során ártatlannak vallotta magát.