Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush: fogjátok el Szaddam Husszeint!

2002.06.17. 10:49
Szaddam Husszein elfogására adott parancsot Bush amerikai elnök a CIA-nak és a védelmi minisztériumnak. Szükség esetén, önvédelemből akár meg is ölhetik az iraki diktátort. Husszein nem célpont, továbbra sincs szó külföldi országok vezetőinek meggyilkolásáról - nyilatkoztaák vezető amerikai tisztviselők. Bush döntését mindkét nagy amerikai párt támogatja.
A terrorizmust támogató országok és terrorista csoportok elleni megelőző csapások kidolgozására kérte fel nemzetbiztonsági tanácsadóit George W. Bush amerikai elnök. Irak az első számú célpontja az új nemzetbiztonsági stratégiának - írta vasárnapi számában a Washington Post.

"Tiszta sor"

Bush már utasította is a védelmi minisztériumot és a CIA-t Szaddam Husszein iraki elnök megbuktatására - utolsó kísérletként egy invázió megelőzésére. Mindkét nagy amerikai párt, a republikánusok és a demokraták is támogatják Bush tervét. A Fehér Ház tájékoztatott - erősítette meg a Washington Post értesüléseit Dick Gephardt demokrata képviselő, hozzátéve, hogy jónak tartja a tervet.

Önvédelemből ölhetnek

Tiszta sor, hogy ezt kell tenni - nyilatkozta a New York Timesnak Joseph Biden szenátor, a külügyi bizottság demokrata elnöke. A terv felhatalmazta a CIA-t Szaddam Husszein elfogására. Az iraki diktátort kizárólag önvédelemből ölhetnék meg az ügynökök.

A parancs nem célpontként jelöli meg Husszeint és nem szegi meg a külföldi vezetők meggyilkolására vonatkozó tilalmat - mondták el hivatalos források a New York Timesnak. Szeptember 11-e óta Bush kétszer döntött az iraki ellenzéki csoportoknak nyújtott anyagi támogatás növeléséről. Az ellenzéki csoportoktól főként titkosszolgálati adatgyűjtést várnak az amerikaiak.