Milosevics titkosszolgálatának dolgoztak Djindjics gyilkosai

2003.03.17. 10:37
A Djindjics meggyilkolásával vádolt zimonyi klán négy tagja is védett tanúnak jelentkezett, vallomásaik alapján több eddig feltáratlan gyilkosságra fény derült - közölte a szerb belügyminisztérium. A rendőrség szerint a banda politikai gyilkosságokat hajtott végre Milosevics állambiztonságának megbízására.
Hétfőig 318 bűnözőt tartóztatott le a szerb redőrség a Djindjics-gyilkossággal összefüggésben. Az előállítottak közül 307-et harminc napos előzetes letartóztatásba helyeztek. A letartóztatottak közül négyen védett tanúi státuszt kaptak.

Fegyverarzenál, hamis dokumentumok

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a nyomozást vezető különleges ügyész előtt tett tanúvallomásaik máris több, eddig felderítetlen gyilkosságra adtak magyarázatot - írja a BETA szerb hírügynökség.

"A letartóztatottaknál hatalmas fegyverarzenált foglaltak le" - idézi a belügyminisztérium közleményét a BETA. A rendőrség több tucatnyi géppisztolyt, kézigránátot puskát és pisztolyt, valamint "több kilogrammnyi kábítószert, hamis dokumentumot és rendszámtáblát" talált.

Közvetlen kapcsolat Milosevics állambiztonságával

A védett tanúk vallomása alapján a belügyminisztérium szerint kijelenthető, hogy a zimonyi klán néven ismert bűnbanda a "milosevicsi állambiztonság segítségével politikai gyilkosságokat követett el", valamint közvetlen kapcsolatban állt a kolumbiai drogkartelekkel is.  • Tippek
  • Hírek