![Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5747/57478/574785/57478563_4251271_8faf1cbc1b9d98fe8cf5c41d22bcb69e_wm.jpg)
Újabb háromcsillagos séfet kapott a világ
A helyet apja, a szintén séf Jean-Pierre hozta létre, fia 1997-ben csatlakozott hozzá, 2001-ben együtt visszaszerezték a néhány évvel korábban elvesztett első csillagot. Egy évvel később, apja halálát követően Arnaud átvette az étterem irányítását és 2005-ben megszerezte a második csillagot. A séf a savanykás ízt emeli ki konyhája jellemzőjeként, elsősorban az ételek és a pezsgő párosításával (az étterem 600 fajta pezsgőt kínál), egyik kedvenc alapanyagának a langusztát tartja. A ház specialitása a kék homár, amelyet még az apa, Jean-Pierre vette fel az étlapra és Arnaud újrainterpretálta.
![U9A5011-1024x682](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/558/5582/55824/5582488_49e6186df0515edbb33676e7244b9cdc_wm.jpg)
A családi étterem megcsillagozásával sem változott a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, továbbra is 27, miután Alain Ducasse étterme a párizsi Plaza Athénée luxusszállodában átalakítás miatt jelenleg zárva van. A francia gasztronómia bibliájaként számon tartott Michelin-kalauz szerint a L'Assiette champenoise olyan kiváló konyhával szolgál, amely megéri az utazást. A kalauz igen kreatív séfnek tartja Arnaud Lallement-t, akit a másik jelentős gasztronómiai kalauz, a Gault et Millau az év séfjének választott.