A színházszakmai bizottság támogatta Jordán Tamás pályázatát

2017.06.07. 19:07

Elfogadásra javasolta Jordán Tamás igazgatói pályázatát a szerdán ülésező színházszakmai bizottság, közölte a szombathelyi önkormányzat az MTI-vel. A héttagú bizottság egyhangúlag támogatta a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára beadott anyagot.

A végleges döntést az ügyben várhatóan a városi közgyűlés június 15-i ülésén fogják meghozni, a bizottság döntésének figyelembevételével. A Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyére egyedül Jordán Tamás nyújtott be pályázatot.

A szombathelyi színház igazgatói posztjáról először tavaly decemberben írtak ki pályázatot, akkor viszont nem született döntés, mert a Jordán mellett induló Dér András pályázata nyilvánosságra került, aki ezek után visszalépett, az önkormányzat pedig a botrányos körülményekre hivatkozva érvénytelennek nyilvánította az eljárást. Azóta ideiglenesen szeptember 30-ig meghosszabbították Jordán Tamás kinevezését,  így most arról kell dönteni, hogy 2018. október 1. és 2021. január 31 között ki vezesse az intézményt.