Konrád
4 °C
17 °C

Plácido Domingo elnézést kért a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg

2020.02.25. 14:01

A világhírű tenorénekest először nyolc énekesnő és egy táncosnő vádolta meg szexuális zaklatással, majd további tizenegy nő csatlakozott hozzájuk. Domingo szóvivője akkoriban tagadta a vádakat, szerinte egy etikátlan lejáratókampány zajlott az énekes ellen, a híresség pedig azt nyilatkozta, azt hitte, hogy a közeledését szívesen fogadják, hogy kölcsönös volt az érdeklődés, és nehéz szembesülni azzal, hogy másokat kényelmetlen helyzetbe hozott.   

Plácido Domingo most egy újabb közleményt adott ki, és ezúttal elnézést kért: 

Az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengtem a vádakon, melyeket több kolléganőm felhozott ellenem. Szeretném, ha tudnák, nagyon sajnálom, hogy fájdalmat okoztam nekik, és vállalom a felelősséget a tetteimért

– írja az énekes. Hozzátette, voltak nők, akik azért nem mertek őszintén beszélni a történtekről, mert féltek attól, hogy a karrierjük bánja majd. Neki természetesen esze ágában sem volt ilyen módon elhallgattatni őket. Hangsúlyozta, elkötelezett amellett, hogy pozitív változás menjen végbe az opera világában, és senkinek se legyen ilyen tapasztalata. 

Plácido Domingo
Plácido Domingo
Fotó: Alexander Shcherbak / Getty Images Hungary

A botrány kirobbanása után azonnali hatállyal távozott a New York-i Metropolitan Operából, majd otthagyta a Los Angeles-i Operát is,  2019. novemberében pedig bejelentette, nem vesz részt egy, a 2020-as olimpiát népszerűsítő rendezvényen.

(MTI/AP)