Zaklatási ügyei miatt nem léphet fel Madridban Plácido Domingo

2020.02.27. 08:49

Nem sokkal azután, hogy a világhírű tenorénekes elnézést kért azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták, a spanyol kulturális minisztérium közölte, hogy törlik a sztár tervezett madridi fellépését, írja a The Local. Az énekest először tavaly augusztusban nyolc énekesnő és egy táncosnő vádolta meg szexuális zaklatással, majd további tizenegy nő csatlakozott hozzájuk. Domingo szóvivője tagadta a vádakat, szerinte egy etikátlan lejáratókampány zajlott az énekes ellen. Domingo akkor még  azt nyilatkozta, azt hitte, hogy a közeledését szívesen fogadják, hogy kölcsönös volt az érdeklődés, de ha bárkinek fájdalmat okozott, sajnálja.

Néhány nappal ezelőtt viszont már azt mondta, hogy hosszú hónapokig töprengett a vádakon, majd arra jutott, hogy nagyon sajnálja, hogy fájdalmat okozott ezeknek a nőknek, és vállalja a felelősséget a tetteiért. A spanyol kulturális tárca alá tartozó National Institute for Scenic Art and Music erre a beismerésre reagálva közölte, hogy Domingo május 14-re és 15-re tervezett fellépéseit a madridi Zarzuela Színházban törlik, hogy így fejezzék ki együttérzésüket az érintett nőkkel.

Domingo egyébként a botrány tavalyi kirobbanása után azonnali hatállyal távozott a New York-i Metropolitan Operából, majd otthagyta a Los Angeles-i Operát is, 2019. novemberében pedig bejelentette, nem vesz részt egy, a 2020-as olimpiát népszerűsítő rendezvényen. Szülőhazájában, Spanyolországban viszont ez volt az első alkalom, hogy a zaklatási ügyei miatt elmarad egy fellépése.