Több lemezre való anyag maradt Benkő László hagyatékában

2021.04.08. 14:24

Hiába telt el öt hónap Benkő László halála óta, a családja máig küzd a zenész hiányával. Az Omega legendás, Kossuth-díjas billentyűsének hagyatékát a zenész fia dolgozza fel: hat lemezre való kiadatlan anyag gyűlt össze, sok olyan dallal, amelyet az Omega alapítója már nem tudott befejezni – írja a Blikk.

Hogy mikor lesz kész, nem tudom, sok munka van vele. A legtöbb nyersanyag rossz állapotban van. Magnószalagra rögzítették őket, vagy olyan programokba mentették amelyekhez kéne egy régi számítógép, hogy digitalizálhatók legyenek

– nyilatkozta a lapnak Benkő Balázs, hozzátéve, hogy anyja továbbra is nagyon nehezen viseli apja elvesztését. Zsuzsával 58 évig élt együtt Benkő László, az özvegy ragaszkodik közös otthonukhoz annak ellenére, hogy így gyakran magányos. Ráadásul nemrég a család egyik uszkárja, Sanyika is elpusztult. 

Benkő László tavaly novemberi halála mélyen megrendítette az Omega többi tagját. Mi több, nem sokkal Benkő László után a zenekar basszusgitárosa, Mihály Tamás is meghalt. Az együttes frontembere, a 77 éves Kóbor János énekes sokáig a végleges felbomlást fontolgatta, ám végül zenésztársaival arra jutottak, hogy szeretnének a jövőben is fellépni, mivel a rajongóik számítanak rájuk.