Travis Scott kifizetné a koncertjén meghalt áldozatok temetését

2021.11.09. 16:13

Travis Scott bejelentette, hogy hajlandó támogatni a koncertjén életét vesztő nyolc ember családját azzal, hogy átvállalja a temetési költségeket – írja a Variety. A rapper ezenfelül a koncerten részt vevők rendezvényre megváltott jegyének árát is visszatéríti.

A Houston Chronicle helyi újság beszámolt róla, hogy valamennyi áldozat boncolását befejezték, de még mindig bizonytalan, hogy pontosan mi okozta a halálukat.

Travis Scott az általa megálmodott Astroworld nevű zenei fesztiválon adott koncertet, ahol legalább ötvenezer ember gyűlt össze. A nézők összepréselődtek, majd egy ponton túl beütött a katasztrófa, és a show pánikba fulladt. Legalább nyolcan meghaltak és rengetegen megsérültek.

Az előadó csak 36 perccel azután hagyta el a színpadot, hogy nyilvánvalóvá vált a tragédia. Az Insider forrásai szerint a rapper észlelte, hogy valami komoly történik a küzdőtéren, de nem sokat tett azért, hogy a veszély elháruljon. Egy felvételen hallható, ahogyan segítséget kér egy ájult nézőnek, azonban még mielőtt az illetőt elkezdték volna kiemelni a sorok közül, máris folytatja az éneklést.

Készült olyan videó is, amelyen a tömeg egy része hangosan kántálja, hogy állítsák le a koncertet, illetve egy olyan is, amelyen egy lány felmászik a színpad oldalára, és kiabálva könyörög egy operatőrnek, hogy hívjon segítséget, a férfi azonban elhessegeti.

A biztonsági személyzet állítólag azért nem intézkedett, mert az előadást élőben közvetítették.

Bár a pontos okokat még vizsgálják, az egyik mentős beszámolója szerint a pánikot az okozhatta, hogy az egyik fesztiválozó kábítószert injekciózott legalább egy nézőbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport