Kiderült, mi lesz a Bocuse d'Or budapesti európai kontinensdöntőjének tányértémája
Három magyar burgonyafajta lesz a tányértéma a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjében, amelynek március 23. és 24. között Budapest ad otthont – közölték a szervezők az MTI-vel.
A közlemény szerint a seregszemlén részt vevő tizenkilenc csapatnak tányértémáját a magyar konyha egyik legfőbb alapanyagának számító burgonya felhasználásával kell elkészítenie.
A közlemény szerint a versenyzők három burgonyafajta közül választhatnak: a magas minőségű Coronada alacsony szénhidráttartalmáról ismert, az Anuschkát általában salátákhoz szokták használni, míg a Madison többnyire chipsek alapanyagaként használatos.
Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjének, amelyen akkor a Széll Tamás séf vezette magyar csapat végzett az első helyen.
Magyarországot idén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik képviseli a versenyen.