Eszter, Eliza
EUR 382,20 Ft
USD 357,78 Ft
14 °C
24 °C

Kiderült, mi lesz a Bocuse d'Or budapesti európai kontinensdöntőjének tányértémája

2022.01.27. 17:11

Három magyar burgonyafajta lesz a tányértéma a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjében, amelynek március 23. és 24. között Budapest ad otthont – közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a seregszemlén részt vevő tizenkilenc csapatnak tányértémáját a magyar konyha egyik legfőbb alapanyagának számító burgonya felhasználásával kell elkészítenie.

A közlemény szerint a versenyzők három burgonyafajta közül választhatnak: a magas minőségű Coronada alacsony szénhidráttartalmáról ismert, az Anuschkát általában salátákhoz szokták használni, míg a Madison többnyire chipsek alapanyagaként használatos.

Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjének, amelyen akkor a Széll Tamás séf vezette magyar csapat végzett az első helyen.

Magyarországot idén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik képviseli a versenyen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás