Lil Frakk elmondta, meddig lehet faggatni egy interjúalanyt

ZS 1448
Lezárult az idei Brain Bar, ahol két napon át több tucat tudós, lángelme és véleményvezér osztotta meg az érdeklődőkkel a gondolatait. Egy eszmecsere során viszont sokszor a kérdező félnek sincs könnyebb dolga, mint a válaszadónak. 2023-ban a beszélgetések koordinátorai közt jelen volt a magyar zenei szcéna ismert alkotója, Lil Frakk is, aki többek közt olyan előadókkal dolgozott már, mint Dzsudló vagy Hundred Sins. A zenésszel, valamint a Brain Bar ügyvezetőjével, Baji Bettivel beszélgettünk az élményeikről az arútluK podcast legújabb adásában.

Az arútluK podcast vendégeként Baji Betti a szervezői oldal kihívásairól osztotta meg az idei tapasztalatait, Lil Frakk – polgári nevén Babaitisz Jorgosz Andreasz – pedig a műsorvezetők fegyverarzenálját fedte fel előttünk. A zenész saját podcastműsora, a Sávlekötő kulisszatitkait is megosztotta, és arról is mesélt, hogy vajon mi lesz az adás jövője.

Az alkotónak stabil elképzelése van arról, hogy hol húzódnak azok a határok, amelyeken belül – akár egy rendszerkritikus interjúalany esetében – érdemes mozogni egy beszélgetés során. De nem csupán a műsorvezetői munkássága került szóba.

Lil Frakk számos közismert magyar alkotóval dolgozott már együtt. Izgatottan mesélt a tapasztalatairól, a kicserélődött magyar headliner előadókról, és arról, miként látja a mai magyar zenei közeget. Szerinte a rétegzettség az egyik központi tényező számos zenész sikerében, ahogy a munkásságukban megjelenik az utca, a közélet és akár az irodalom is.

A beszélgetésben többek közt szó esik arról, hogy

  • van-e még jövője a podcast műfajának, vagy a Covid utáni siker egynyári kaland volt,
  • hol vannak azok az etikai határok, amelyeket egy műsorvezetőnek nem érdemes átlépni,
  • a társadalmi ellenállásnak, egy tüntetésnek például milyen haszna lehet, ha nem éri el a célját,
  • hogyan fest a mai magyar zenei identitás az újraformált piacon,
  • a fiatal generáció mennyire nyitott a Brain Bar típusú eseményekre, a megosztó kérdések nyílt megvitatására.

Az Index a Brain Bar elkötelezett támogatója. A podcast médiatámogatói együttműködés keretében valósult meg.

Aki lemaradt volna az arútluK podcast előző adásáról, vagy újra meghallgatná a beszélgetést,  ide kattintva  megteheti.

(Borítókép: Baji Bernadett és Lil Frakk. Fotó: Fekete Tímea / Index)