Madonna olyasvalamire készül, amire korábban még nem volt példa

2023.11.05. 11:22
A hírek szerint Madonna lesz a 2024-es Glastonbury Fesztivál sztárfellépője. Az énekesnő életében most először lép fel az ikonikus zenei rendezvényen.

A Mail on Sunday információja szerint Dua Lipa is első alkalommal lesz a rendezvény egyik headlinere, így a fesztivál történetében először fordul elő, hogy két női előadó lesz a fesztivál fő fellépője.

A 65 éves Madonna igent mondott a felkérésre, így a Pyramid színpadon az ő show-műsorával zárul a fesztivál. Dua Lipa várhatóan két nappal korábban lesz a fesztivál kiemelt fellépője, míg a Coldplay, amely korábban négyszer volt sztárfellépő (2002-ben, 2005-ben, 2011-ben és 2016-ban), a hírek szerint szombaton lép színpadra az esti program legvégén.

A jövő évi fesztivált a tervek szerint június 26–30. között rendezik meg. A 2024-es fesztivál fellépőit hivatalosan még nem jelentették be – írja a The Guardian.

Tavaly a felhozatal kizárólag férfi előadókból állt: az Arctic Monkeys mellett a Guns N' Roses és Sir Elton John is fellépett.

Mint arról korábban írtunk, Madonnát – aki jelenleg a Celebration Tour turnéján van – a Guinness World Records ismét minden idők legtöbb lemezét eladó női előadójának minősítette. Azt írták, több mint 400 millió lemezt – albumot, kislemezt és digitális lemezt – adott el 40 éves zenei karrierje alatt. 

Az énekesnő 2009 óta tartja a rekordot, őt követi Rihanna, Mariah Carey, Taylor Swift és Beyoncé – számolt be a Hollywood Reporter.

A popsztár október 14-én Londonban kezdte meg a Celebration Tour nevű koncertkörútját, majd december 14-én utazik az Egyesült Államokba. Madonna turnéja eredetileg júliusban kezdődött volna, de elhalasztották, mert az énekesnő bakteriális fertőzéssel kórházba került.