A velemi kocsmárost is megihlette az Operaház büfébotránya

2024.03.08. 07:40
A Magyar Állami Operaház büfébotránya korábban már egy tüntetést is összehozott, most pedig Velem község kocsmárosát ihlette meg.

Kónya Péter, a velemi Pittyes Kocsma tulajdonosa a bevételnövelés érdekében úgy döntött, hogy a Carmina Burana fog szólni a hangszóróból, amikor épp zárva tartja a helyet. 

Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója adott egy jó tippet, hogyan növeljem a kocsmám forgalmát: amikor zárva vagyok, a Carmina Burana fog menni egy hangszóróból...

– írta a Facebookon csütörtökön.

Mint ismert, március 3-án robbant ki az operaházi botrány, miután kiderült, hogy Ókovács Szilveszter főigazgató utasításba adta, hogy ezentúl két részletben játsszák a Carmina Burana című előadást, a beiktatott szünetben ugyanis szeretnék növelni a büfé bevételét. 

Az utasítás miatt Bogányi Tibor karmester otthagyta a produkciót. A történteket Ókovács Szilveszter műbalhénak nevezte, az internet népe pedig mémekkel árasztotta el a közösségi tereket. Az ügyben Miklósa Erika is kifejtette véleményét.

A büfébotrány még egy tüntetést is összehozott, amely egy látványos kaszás bábúval, transzparensekkel és kisebb sátorral indult az Operaház előtt.