Marilyn Manson a botrányai után visszatér a színpadra

2024.03.09. 09:22
Hiába a szexuális zaklatási vádak és botrányok, nagyon úgy néz ki, hogy az extravagáns kinézetű énekest nem lehet félreállítani. Öt évvel legutóbbi turnéja után Marilyn Manson 2024 nyarán ismét színpadra áll, és a Five Finger Death Punch és a Slaughter to Prevail kíséretében végigjárja az észak-amerikai arénákat.

Ahogy arról már korábban többször is beszámoltunk, Marilyn Mansont többször is megvádolták nemi erőszakkal – először a Westworld színésznője, Evan Rachel Wood állt a nyilvánosság elé –, amelyek hatására derékba tört a karrierje, és halálos fenyegetéseket is kapott.

Bár Marilyn Manson tagadta a vádakat, sőt vissza is perelte Woodot rágalmazásért, sorra bukta a különböző munkákat, mint mondta: 

a zenéimet nem akarják, nem turnézhatok, a könyvemet nem adják ki, a festményeimet leárazták, a művészeti bemutatóimat pedig határozatlan időre elhalasztották

– nyilatkozta két éve az énekes. Bár az ügyészség első körben visszadobta a vádakat, és több bizonyítékot várt a nyomozóktól, a lavina nem állt meg.

Emsé Bianco, a Trónok harca színésznője szintén beperelte Mansont szexuális zaklatással, viszont hiába tagadta a vádakat az énekes, inkább megegyeztek a színésznővel, hogy ne kelljen tovább foglalkozni az üggyel.

Amint elült az ügy, egy héttel később már kiskorú elleni nemi erőszakkal vádolták Mansont, aki állítólag a zenekara többi tagja előtt erőszakolt meg egy még szűz, tizenhat éves lányt 1995-ben, aki aztán egészen 1999-ig találkozgatott az énekessel, mert az rendszeresen manipulálta  és abuzálta őt.

2023 szeptemberében egy operatőr vádolta meg Marilyn Mansont azzal, hogy leköpte őt, és ráfújta az orrváladékát egy koncerten. Ez az incidens 1400 dollárjába és 20 óra közmunkába fájt az énekesnek.

A nagy visszatérés?

Mindezek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy Marilyn Manson még mindig érdekli az embereket, hiszen 2024 nyarán újra színpadra áll – ezt utoljára 2019-ben tette –, ráadásul egy észak-amerikai turné keretei közt, a Five Finger Death Punch (FFDP) és a Slaughter to Prevail társaságában.

A turné augusztus 2-án indul, és előreláthatólag szeptember 19-ig tart, és a huszonhat állomásból huszonnégyen fellép a botrányhős rocksztár is. Lesznek olyan állomások, ahol az FFDP a Metallica előtt lép fel, ezeken a bulikon Marilyn Manson nem lesz ott – írta meg a Loudwire.

Marilyn Manson egyébként egy rövid X-posztban jelentette be a nagy visszatérést egy plakáttal, amelyen a három banda neve szerepel és egy jegyvásárláshoz vezető link, amely jövő héten, március 11-én élesedik.

Marilyn Manson legutóbbi lemeze 2020-ban jelent meg We Are Chaos címmel, amellyel nem tudott rendesen turnét szervezni az ellene felhozott vádak és a közben megjelent Covid-járvány miatt sem.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.