Kultblog

Lesikálta a gitárról Brian May autogramját

2010. február 3., 08:42 Módosítva: 2010.02.03 08:56

A 45 éves Tim Walker jótékonysági árverésen vette a Queen szólógitárosának aláírásával ellátott gitárt ezer fontért, azaz 300 ezer forintért. Miután játszani kezdett rajta ingujjával véletlenül eltörölte a dedikálást. May megsajnálta, amikor fülébe jutott a dolog, és felajánlotta, hogy újból ráírja a hangszerre nevét - adta hírül a Sun.

Sztrájkolnak a katalán mozik

2010. február 1., 14:11 Módosítva: 2010.02.01 14:11

Sztrájkba léptek a katalán mozitulajdonosok a barcelonai regionális kormány új nyelvtörvénytervezete miatt. Helyi médiajelentések szerint az északkelet-spanyolországi régió filmszínházainak csaknem kétharmada zárva marad hétfőn. A mozitulajdonosok egynapos akciójukkal az ellen tiltakoznak, hogy a törvénytervezet szerint a jövőben a külföldi filmek felét katalánul kell bemutatni.

Tovább

Az HBO 100 százalékos tulajdonába került az HBO Central Europe

2010. január 29., 12:15 Módosítva: 2010.02.04 15:47

A Home Box Office Inc., a Time Warner Inc. leányvállalata 100 százalékos tulajdonjogot szerzett közép-európai vegyesvállalatában, az HBO Central Europe-ban, ami korábban az HBO, a Sony Pictures Entertainment és a The Walt Disney Company közös tulajdonában állt. „Az elmúlt néhány évben – addigi kisebbségi tulajdonosi pozícióját felváltva – az HBO többségi tulajdont szerzett valamennyi nemzetközi érdekeltségében” – nyilatkozta Simon Sutton, a Nemzetközi Műsorterjesztési Divízió elnöke. „Hisszük, hogy az HBO Asia, az HBO India, az HBO Latin America és most már az HBO Central Europe is elég erős és jól pozícionált piaci szereplők ahhoz, hogy a bővülő piac nyújtotta lehetőségekből profitáljanak.” Az HBO közép-európai előfizetői továbbra is a legújabb kasszasikereket nézhetik. Emellett az HBO díjnyertes saját gyártású műsorai és az HBO Central Europe országainak lokális saját gyártású produkciói szintén helyet kapnak a műsorkínálatban.

Tovább

Kétezer meztelen ember Sydneyben

2010. január 29., 11:19 Módosítva: 2010.01.29 11:19
58

Ausztráliában, a világhírű sydneyi operaháznál készül tömegaktfotózásra Spencer Tunick amerikai fényképész. Az installáció kétezer pucér önkéntes részvételével március 1-jén készülne el.

A Greenpeace és Spencer Tunick fotókampánya a globális felmelegedés problémáira hívta fel a figyelmet az olvadó Aletsch gleccseren, Svájcban
A Greenpeace és Spencer Tunick fotókampánya a globális felmelegedés problémáira hívta fel a figyelmet az olvadó Aletsch gleccseren, Svájcban

A Base (Az alap) címet viselő felvételt az ausztrál nagyváros évenként megrendezett melegfelvonulás napján lövi el. A felvonulás a világ minden tájáról vonz részvevőket és érdeklődőket.

Az amerikai fényképész eddig világszerte közel száz installációt készített, 2001-ben már Ausztráliában, Melbourne-ben is dolgozott. Szerinte munkája az élet kiszolgáltatottságáról szól a durva városi környezetben.A művészt az Egyesült Államokban eddig hét alkalommal tartóztatták le.

Húszezer pucér modell Spencer Tunick amerikai fotós performanszán a mexikóvárosi Zocalo téren.
Húszezer pucér modell Spencer Tunick amerikai fotós performanszán a mexikóvárosi Zocalo téren.
 

Szombaton lép fel a Napoleon Boulevard

2010. január 29., 07:51 Módosítva: 2010.01.29 07:51

Szombaton lép fel a SYMA csarnokban a Napoleon Boulevard, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb popegyüttese. A Solaris nevű progresszívrock-csapat tagjai Vincze Lilla énekesnővel kiegészülve 1985-ben alakították meg a Napoleon Boulevard-t, így a koncert a zenekar 25. születésnapját is ünnepli. Az együttest kezdetben idegen hangzású neve és dalszövegei miatt támadta a pártsajtó, de végül több mint egymillió lemezt adott el, slágerei rendszeresen a slágerlisták élén szerepeltek. A Solaris 1995-ben rövid időre ismét összeállt, a Napoleon Boulevard-nak 1989-es megszűnése óta ez az első koncertje.

Verebes lesz a Mikroszkóp Színpad ügyvezetője

2010. január 28., 20:09 Módosítva: 2010.02.10 17:10

Pályázatot írt ki a József Attila Színház és az Örkény István Színház ügyvezető igazgatói álláshelyének betöltésére a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők erről egyhangúlag döntöttek, ellenszavazat és tartózkodás nélkül.

A testület döntött arról is, hogy a Mikroszkóp Színpad taggyűlésén azt a javaslatot támogatja, hogy Verebes István színész-rendező, televíziós személyiség legyen a színpad ügyvezetője.

Oberfrank lett Bujtor utódja a Veszprémi Színházban

2010. január 28., 11:55 Módosítva: 2010.01.28 11:55

Oberfrank Pál színművészt választották meg csütörtökön a veszprémi Petőfi Színház igazgatójává. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság javaslata után a megyegyűlés 40 tagja közül 28-an támogatták Oberfrank kinevezését. Az új igazgató beszédében hangsúlyozta: vezetőtársával, Eperjes Károllyal, a színház művészeti tanácsadójával a tavaly elhunyt korábbi igazgató, Bujtor István "útján szeretne tovább járni", az általa megkezdett munkát kívánja folytatni. A megyei közgyűlés 2015. január 31-ig adott megbízatást a teátrum új vezetőjének.

Roma Ki mit tud?-ot hirdet az OCÖ

2010. január 28., 08:47 Módosítva: 2010.02.11 09:45

A cigány kultúrához kötődő országos vetélkedőt, úgynevezett Roma Ki mit tud? versenyt hirdet az Országos Cigány Önkormányzat. A megyei előselejtezők tavasszal kezdődnek, az országos döntőt a nyár elején tarthatják meg. A versenyre olyan roma és nem roma jelentkezőket várnak, akik a cigánysághoz köthető, különféle kultúrát bemutató produkcióval lépnek színpadra. A tánc, hangszeres zene, ének, vers- és prózamondás, színjátszás kategóriákban egyének és csoportok is jelentkezhetnek. A vetélkedőre az OCÖ közgyűlése 15 millió forint támogatást különített el ez évi költségvetéséből.

Besurranót talált Susan Boyle a házában

2010. január 28., 08:33 Módosítva: 2010.01.28 08:33

Ismeretlen férfiba botlott Susan Boyle skót énekesnő, amikor kedden késő este hazaért otthonába Blackburnben, egy kis skót faluban. A The Sun című brit lap beszámolója szerint Boyle egy haiti rászorulókat támogató jótékonysági dal londoni felvételéről tért haza, amikor összefutott a hívatlan vendéggel. A férfi azonnal elfutott. A helyi rendőrség szerdai bejelentése szerint őrizetbe is vettek egy férfit, de már kiengedték. Boyle-t sokkolta az eset. Nem ez volt az első alkalom, hogy birtokháborítóval találkozott, mióta befutott a Britain’s Got Talent nevű tehetségkutató műsorban, tavaly karácsonykor kertjéből két kukkoló bámult be a nappalijába.

Picassót és Warholt ajándékoztak Kubának

2010. január 27., 11:19 Módosítva: 2010.01.27 14:18
14

Eredeti Picasso-képet, Camille Pissarro festményeit és 120 másik műtárgyat ajándékozott egy svájci gyűjtő, Gilbert Brownstone a kubai nemzeti szépművészeti múzeumnak. Az adományt annak az Egyesült Államokban bebörtönzött öt kubai ügynöknek ajánlotta, írja a kubai kommunista párt hivatalos lapja, a Granma. Kuba nagylelkű adománya elismeréseként Barátság Medállal tüntette ki a svájci galériatulajdonost. Picasso és Pissarro képe mellett már hét másik műtárgyat is átszállítottak a szigetországba, van közöttük Andy Warhol- és Joan Miro-festmény is. Brownstone, a párizsi Modern Művészetek Múzeumának egykori kurátora alapítványán keresztül korábban olyan intézményeknek is adományozott alkotásokat, mint a New York-i MOMA és a párizsi Pompidou Központ.

Magyar festők kiállítása Bécsben

2010. január 26., 21:55 Módosítva: 2010.01.26 21:55

Négy fiatal magyar festőművésznek, az Esterházy Művészeti Díj díjazottjainak a műveiből nyílt kiállítás kedden Bécsben a Collegium Hungaricumban. A tavaly alapított díj 2009-es kitüntetettjei Horváth Dániel, Siegmund Ákos és a Borsos-Lőrinc Lilla-Borsos János művészházaspár. A fiatal művészek pályaműveit tavaly a budapesti Szépművészeti Múzeum állította ki.

Tussaud-panoptikum nyílik Bécsben

2010. január 26., 17:37 Módosítva: 2010.01.26 17:37

Bécsben is nyílik Madame Tussaud-féle panoptikum. A látványosság Bécs nagy parkjában, a Praterben lévő vidámparkban kap majd állandó helyet. A tervek szerint 2011 elején nyílik meg a tárlat.

A bécsi panoptikumban hetven viaszfigurát állítanak ki, köztük olyan osztrák hírességek háromdimenziós képmásait, mint Sigmund Freud, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss és Joseph Haydn. A mai kor hírességei sem hiányozhatnak mellőlük, Niki Lauda, Arnold Schwarzenegger, Barack Obama és Brad Pitt figurája is helyet kap majd.

A fejét kockáztató oroszlánidomár és orosz hintások nyertek a Cirkuszfesztiválon

2010. január 25., 23:22 Módosítva: 2010.01.26 00:06

Ahogyan azt várni lehetett, orosz-ukrán fölényt hozott a budapesti 8. Nemzetközi Cirkuszfesztivál eredményhirdetése. Cirkuszversenyeken ritka, de itt teljesen megérdemelt volt, hogy kínai szám nem kapott semmilyen elismerést.

Tovább

Izraelben kiállították Auschwitz terveit

2010. január 25., 15:38 Módosítva: 2010.01.25 16:47

A gyilkolás építészete címmel nyílt meg hétfőn a jeruzsálemi Jad Vasem intézetben az auschwitzi koncentrációs tábor eredeti építési terveit bemutató kiállítás. A terveket Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő kapta Kai Diekmanntól, a Bild főszerkesztőjétől tavaly augusztusban. Az újság az azt megelőző évben, 2008-ban tett szert a dokumentumokra, de azt nem lehet tudni, kitől szerezte őket és mennyit fizetett cserébe.

A kétfarkú szerint így folyik el a BKV-pénz

2010. január 25., 14:54 Módosítva: 2010.07.30 17:16
8
 

Művészeti projektként is értelmezhető az a performansz, ahogy a BKV-ból viszik ki a pénzeket különböző módokon különböző emberek, ezért nem lepődtünk meg, amikor a Kétfarkú Kutya Párt felhasználta a budapesti utcát a dolgok ábrázolására. Kocsis István, Hagyó Miklós, Aba Botond, Sz.-né Sz. azok a népmesei hősök, akiket a street artban megidéztek. A Kétfarkú Kutya a virtuális valóságot tette láthatóvá, amikor pénzre nyomtatta a szereplőket. Hagyó Miklós az ötezresen önmagában posztmodern fricska. Az összes képet arról, ahogyan a BKV fővárosi, Akácfa utcai épületéből kikanyarog a pénzfolyam, itt nézhetik meg.

 

Világsztárok énekelnek Haitiért

2010. január 23., 16:54 Módosítva: 2010.01.23 16:54

Ismert énekesek próbálnak segíteni a földrengés sújtotta Haiti szenvedő lakosságán. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap és Simon Cowell producer közös kezdeményezésére a következő héten ismét kislemezre rögzítik az R.E.M 1992-ben született, Everybody Hurts című megindító balladáját.

Tovább

A Gödörben lép fel a hétesi romagyerekek zenekara

2010. január 23., 13:36 Módosítva: 2010.01.23 16:18

Vasárnap 14 órakor kezdődik a budapesti Gödör Klubban a Cseppben a tenger nevű rendezvény, amin Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes és önkéntes csapata az ózdi romatelepen élő gyerekkel együtt bemutatót tart. Az alkotáscentrikus modellprogram rendezvényén lép fel a hétesi romagyerekek Boga, Moga és Barátaik nevű zenekara, Hétesi Kalendárium címmel pedig fotókiállítás nyílik a gyerekek és önkéntesek fotóiból. Az este hét óráig tartó programsorozatban két kerekasztal beszélgetés is lesz a bűnmegelőzés és beilleszkedés, valamint a romák iskolai szegreciójának témájában. Az önkéntesek élő hétesi alkotótábort is tartanak, lesz kézműves, zene, tánc és dráma foglalkozás, a médiacsoport gyerekei pedig élőben számolnak be az eseményekről a cseppgyerek.blog.hu oldalon.

Elmarad a Mágnás Miska Újvidéken

2010. január 22., 16:58 Módosítva: 2010.01.22 16:58

Öt helyett négy bemutatót tart meg az Újvidéki Színház magyar társulata, mivel csak a produkciókra szánt pénzösszeg felét kapja meg a szerb költségvetésből; emiatt a leglátványosabb darab, a Mágnás Miska premierje elmarad. Az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban Nebojsa Bradic szerb művelődési miniszter szerdán azt jelentette be, hogy az idén valamennyivel több pénz jut a kultúrára, mint tavaly, a vajdasági város által alapított kulturális intézményekben azonban az ellenkező helyezettel próbálnak megbirkózni. Kevesebb pénz jut az Újvidéki Színház társulatának is - írta pénteken a Magyar Szó című vajdasági napilap.

Hannibal Lecter beszívott fejeket festett

2010. január 22., 12:08 Módosítva: 2010.01.22 14:49
1

A 72 éves, lovaggá ütött Anthony Hopkins február 16-20. között a londoni Gallery 27-ben mutatja be festményeit, majd a kiállítás tovább utazik Edinburghbe, ahol a Dome-ban lesz látható március 2. és 5. között. A színész képei között akad tradicionális, naplementés tájkép is, de főleg a pszichedelikus, harsányan színes arcok és bizarr állatok (elefánt, hiúz stb.) dominálnak.

Sir Anthony Hopkins képei - Klikk!
Sir Anthony Hopkins képei - Klikk!

Anthony Hopkins már fiatal kora óta fest a színészet mellett: "Vad kölyök voltam, igazi Van Gogh-típus - mesélte a Guardiannak adott interjújában. - Sok húzós dolgot megéltem, de nem bánom, pedig bele is halhattam volna. Az évek múlásával szerncsére sokkal bölcsebb lesz az ember." A színészt legközelebb februárban láthatjuk a Farkasemberben, de 2011-ben ő lesz Odin Kenneth Brannagh Thor című képregényfilmjében, a Psycho forgatásáról szóló drámában, és főszerepet kapott a Hemingwayben is. (via Guardian)

Kilopták Nagy Sándor gyűrűjét Izraelből

2010. január 22., 10:35 Módosítva: 2010.01.22 10:35
1

Ellopták Nagy Sándor ezüstgyűrűjét arról a jeruzsálemi tárlatról, amelyen az "alvilágot megjárt", azaz a feketepiacról visszaszerzett régiségeket mutatják be. Az Izraeli Régészeti Hivatal közleménye szerint a műkincsrablók Nagy Sándor gyűrűje mellett arany fülbevalókat vittek el. A tárlat négy éve nyílt meg Jeruzsálemben.

Toulouse-Lautrec-kiállítással kezd a szegedi Reök

2010. január 21., 14:53 Módosítva: 2010.01.21 14:53

A szegedi Regionális Összművészeti Központ (Reök) idei első nagyszabású kiállításaként Henri Toulouse-Lautrec műveit láthatja a közönség. A posztimpresszionizmus egyik legnagyobb hatású alkotójától csaknem nyolcvan litográfia érkezett a városba. A tárlaton elsősorban plakátokról készült kicsinyített litográfiák láthatók, emellett megjelennek a művész által kedvelt lovak, a cirkusz, a kabaré és a Moulin Rouge világa is. A tárlat január 30-tól május 6-ig tekinthető meg.

A Costes lett az év étterme

2010. január 20., 20:29 Módosítva: 2010.01.20 20:29

A budapesti Costes kapta az Év Étterme 2009 díjat, a harminchat fős zsűri által odaitélt szakmai elismerést szerdán adták át. A Dining Guide étteremkalauz ötödik éve hirdette meg az Év Étterme címért zajló versenyt, amelynek döntőjébe tíz étterem jutott. A díjátadó gálán elhangzott értékelés szerint a Sziget fesztivál főszervezője, Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Costes étterem csúcsgasztronómiát, kulináris színházi élményt képvisel.

Lindsay Lohan díszceleb lesz Bécsben

2010. január 20., 14:34 Módosítva: 2010.01.20 18:19

A minden évben más hírességgel megjelenő mágnás, Richard Lugner idén Lindsay Lohant, a 23 éves botrányszínésznőt viszi magával a február 11-én esedékes bécsi operabálba. A 77 éves Lugner 1991 óta hív meg egy-egy jó nőt az eseményre, korábban olyan hírességek voltak a partnerei, mint Sophia Loren, Claudia Cardinale, Andie MacDowell, Paris Hilton, Dita von Teese, vagy Nicollette Sheridan a Született feleségekből. Lugner tiszteletdíjat is fizet a híres nőknek, de a pontos összeg még soha nem derült ki.

33 évig futott megszakítás nélkül a Figaro

2010. január 20., 14:09 Módosítva: 2010.01.20 14:09

A 250. előadás után, január 23-án búcsúzik a bécsi Staatsoper egyik legkedveltebb Mozart-darabja, a Figaro házassága, amit jelen formájában még 1977-ben állított színpadra Jean-Pierre Ponelle. A bécsi operaház jövendőbeli igazgatója, Dominique Meyer a 2010-2011-es szezonra új változatot rendelt, amit Jean-Louis Martinoty hoz át Párizsból. A bécsi Mozart-rajongók nem maradnak Figaro nélkül: a Mozart-házban, ahol a komponista 225 évvel ezelőtt megírta az operát, időszakos Figaro-kiállítás nyílik.

Csütörtökön féláron iratkozhat az OSZK-ba

2010. január 20., 10:30 Módosítva: 2010.01.20 10:30

Az Országos Széchényi Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából nyílt napot, kiállítást és tudományos ülést is szervez csütörtökre a Budavári Palotába. A programok a „Látjátok feleim… - Magyar nyelvemlékek a kezdetektől a 16. század elejéig" című kiállítás köré szerveződnek. A szakmai előadásokon szó lesz többek között az elveszett magyar versekről (Horváth Iván, ELTE), az adaptációról és a fordításról (Madas Edit, OSZK, PPKE) és a régi magyar kódexekről (Korompay Klára, ELTE). A rendezvény alatt a könyvtár kiállítása egész nap ingyenesen látogatható, a beiratkozási díjból 50 százalékos engedményt adnak.

Oberfrank Pál lesz a veszprémi színház igazgatója

2010. január 19., 18:52 Módosítva: 2010.01.19 18:52

Egyhangú döntéssel Oberfrank Pál megbízását javasolta a Veszprémi Petőfi Színház igazgatói pályázatait véleményező szakmai bizottság  - adta hírül a megye önkormányzata.

Tovább

Vágási Ferit vizsgálja az MTV

2010. január 16., 11:14 Módosítva: 2010.01.16 12:17
15

"Apropó Szomszédok: hogyan lehet az, hogy a sokat látott "teleregényt" hitelesebb viszonyítási pontnak - kordokumentumnak - tekintik a mai huszonévesek, mint az egykorú nézők?" - írja az MTV hatodik éve jelentkező Kultúrház magazinjának témaismertetője, abból az alkalomból, hogy a műsort kulturális talkshow-ként folytatótják. "Winkler Nóra vasárnaptól egy-egy meghívott műsorvezető társaságában mutatja be a hét eseményeit: ezúttal Vágási Feri és a házasságcsapda történetét. A vasárnapi adás fő témái: a Szomszédok újjáéledő kultusza, vagy a vegyes házasságokról készült dokumentumfilmek sem kizárólag kulturális szempontból érdekesek."

Sokat foglalkozik a comment:com a Szomszédokkal (Youtube-on terjedő videók stb.), de azért feltettük a kérdést az MTV sajtóirodájának, hogy milyen tévés nézettségi adatok erősítik azt a vélekedést, hogy a fiatalok körében népszerű a sorozat.

Ezt a választ kaptuk:

A Szomszédok délelőtti ismétlései mindig is igen népszerűek voltak a fiatalok körében. A tavaly tavasztól ismételt sorozat 331 epizódja stabilan 20% feletti közönségarányt produkált a 18-49 évesek körében, és ebben a célcsoportban abszolút értékben is a legtöbb nézőt vonzó m1-es műsor volt hétről hétre. Adásonként 114 ezer néző látta 18 és 49 között.

Az AGB Nielsen mérései szerint a 18-49 éveseken belül olyanokról van szó elsősorban, akiknél van kisgyerek a családban és nők, tehát valószínűleg gyeses kismamák, illetve munkanélküliek.

A június 1-től eltelt időszakban a sorozatba belenézett a 18-49 célcsoport több mint fele (51,5%). A sorozat rendszeres követésére utal az is, hogy azok száma, akik több mint 6 órányi műsoridőt megnéztek a sorozatból (heavy viewer), meghaladja a 160 ezer főt. Annak a csoportnak a mérete pedig, akik kisebb intenzitással, de többször nézik, 450 ezer főre tehető.

Vagyis a kismamák és a munkanélküliek nagy része nézi. Arra a gondolatra, hogy miért számít hitelesebbnek a teleregény most, mint húsz éve, valószínűleg a Kultúrház esti műsorában kapunk választ.

Az Ernst Múzeumban Forgács Péter munkája

2010. január 15., 17:58 Módosítva: 2010.01.15 18:01

Forgács Péter Erasmus-díjas médiaművésznek a tavalyi Velencei Biennálén bemutatott munkája, a Col Tempo - A W. projekt szombattól Budapesten látható az Ernst Múzeumban.

A magyar közönség a velenceivel teljesen azonos tárlatot láthat. A múzeumi térre adaptálták az anyagot, megőrizték a felosztását, és ugyanúgy elsötétített termekben, sötétszürke falakra tették a rendhagyó médiaművészeti installációt, mint ahogy a velencei Magyar Pavilonban látható volt. A projektvezető reméli, hogy a Velencei Biennále magyar képzőművészeti kiállításainak bemutatásával az Ernst Múzeumban hagyományt teremtenek.

Elhunyt a James Dean-fotós Dennis Stock

2010. január 15., 14:16 Módosítva: 2010.01.15 14:16
10

Elhunyt Dennis Stock amerikai sztárfotográfus; a James Deanről készített fotójával híressé vált alkotó 81 esztendős volt.

Dennis Stock
Dennis Stock

Stock egy sarasotai kórházban halt meg hétfőn este, miután pár hete vastagbél- és májrákot diagnosztizáltak nála.

Legfontosabb képe  az, amit James Deanről készített: a Times Square-en vág át cigarettával a szájában. A híres fekete-fehér Dean-fotó a Life magazin hasábjain jelent meg 1955-ben, röviddel a filmsztár halálos autóbalesete előtt.

Magnum Photos szövetkezetnek volt Stock 1951-től a tagja. Az ötvenes évek végén olyan legendás dzsesszmuzsikusokat örökített meg lencséjével, mint Louis Armstrong, Billie Holiday és Miles Davis. A képeket a Jazz Street című kötetben jelentette meg. A hatvanas évek végétől számos dokumentumfilmet is forgatott, a kilencvenes évektől pedig főleg természetfotókat készített.

James Dean in Times Square, New York, 1955
James Dean in Times Square, New York, 1955

Gombos Edina kimarad a Bumerángból

2010. január 15., 09:11 Módosítva: 2010.01.15 09:27

Bár decemberben még Gombos Edina is a Bumeráng stábjával tervezte a Neo Fm stúdiójában a munkát, a Blikk pénteki híre szerint nélküle indul újra január 18-ától a Sláger rádión befuttatott reggeli műsor. Gombos Edina tizenkét évig dolgozott a rádióműsorban, de most inkább a tévés karrierjére koncentrál, ugyanis az eddigi hírekkel ellentétben mégis lesz két saját műsora egy kereskedelmi csatornán. Valószínűleg ez lehetett az oka annak, hogy Gombos az utolsó pillanatban a megbeszélt gázsija dupláját kérte a Neotól, amit nem kapott meg.