Kasszát robbant Az acélember Amerikában

2013.06.16. 15:11

Jól kezdett Az acélember Amerikában. Ahogy korábban megírtuk, a filmtől 100 millió dolláros nyitóhétvégét vártak a szakemberek. (Ez a csütörtök estétől vasárnap éjjelig tartó időszakot jelenti a mozikban.) Úgy tűnik, hogy a legújabb Superman-film könnyedén meg is felel az elvárásoknak. Legalábbis erre utal, hogy az első két nap már 56 millió dollárt termelt. Ehhez jön még a szombati és a vasárnapi bevétel, vagyis simán összejöhet a 100 millió dollár feletti nyitóhétvége.

A filmet 4200 moziban vetítik Amerikában, nálunk pedig jövő csütörtökön mutatják be. Zack Snyder (300) rendezte, az egyik producer a Batman-trilógiát jegyző Christopher Nolan, a zeneszerző pedig a hollywoodi legenda, Hans Zimmer.  Supermant Henry Cavill alakítja (Az igazság nyomában, Halhatatlanok, nevelőszüleit Kevin Costner és Diane Lane, de játszik a filmben Russel Crowe és Amy Adams is.

Az első kritikák eléggé lehúzták Az acélembert, de úgy tűnik, hogy ez nem vette el az amerikai nézők kedvét. Ahogy az sem, hogy sok helyen megírták (mi is), hogy a film valóságos termékmegjelenítés-dömping, a Gillette-től a Walmarton át egészen a Nokiáig számos termék és üzlet kap jól látható szerepet benne.