Batman leveri Supermant az új mozifilmben?

2013.08.02. 15:14

A Sucker Punch-csal elképesztően mellényúló de az új Superman-filmmel 644,1 millió dollárt kaszáló Zack Snyder az Independent szerint most épp a zseniális képregényrajzoló íróból (lásd 300, Sin City és társai) csapnivaló rendezővé mutálódott (lásd: Spirit) Frank Millert próbálja meggyőzni, hogy forgatókönyvírói minőségben csatlakozzon a készülő Superman-Batman blockbusterhez.

Ehhez a közös filmhez Snyder szívesen merítene Miller kultikus képregényéből, az 1986-os Dark Knight Returns-ből, amiben az 55 éves Denevérember tíz év karosszékben üldögélés után újból előveszi a szekrényből a molyrágta denevérszerkót, mert Gotham Cityben végre meg kell állítani valakinek a bűnözést. Bruce Wayne itt már egy megszállott, bomlott elméjű, erőszakos és alkoholista vénember, aki még az ellene kivezényelt Supermannak is bepancsol:

tumblr mqav84gdiX1rf8rz8o1 1280
Fotó: Frank Miller / Warner Bros. Entertainment

Robin pedig egy Carrie Kelley nevű, 13 éves kiscsaj a Frank Miller-féle változatban. Korábban persze pont Snyder hangsúlyozta, hogy nem a Dark Knight Returns filmadaptációján dolgoznak, az viszont biztos, hogy a Christian Bale-féle Batman-figura helyét egy sötétebb és cinikusabb karakter venné át.