Sólyom, Hulk, Penge: a Marvel vesztesei

2014.10.30. 15:23

Hiába próbálta beelőzni a DC azzal, hogy valamivel korábban felfedte a szuperhősös kártyáit 2020-ig, a Marvel akkorát robbantott, amekkorát nem látott a filmipar. A friss bejelentés után viszont már azt is meg lehet állapítani, hogy melyik karakterek szívtak a legnagyobbat, és kiknek nem lesz egy ideig saját filmjük.

Hawkeye (Sólyom)

Mindig szopás szupererő és/vagy egy nagy valag lóvé (köhömm, Batman és Vasember) nélkül szuperhősökkel lógni, Hawkeye pont ezért számít nagy kedvencnek a képregényrajongóknál, és Jeremy Renner is szereti a karakterét. Ezért sokaknál logikusnak tűnt egy szólófilm, de ebből egyelőre semmi nem lesz. Egy részről Hawkeye még a képregényekben is csak ritkán kap saját sorozatot, más részt semmit sem tudni a hátteréről azon kívül, hogy feltűnt a Thorban és szerepelt a Bosszúállókban. A képregényekben még egy saját, nyugati parti Bosszúállókat is alapított, de ennek aztán tényleg csak valamikor 2040-ben lenne értelme a moziban.

Hulk

Talán még nála is nagyon vesztes Hulk. Nem elég, hogy úttörőként a franchise leggyengébb filmjeit kapta és boldog-boldogtalan alakította már Bruce Bannert, de a remekül játszó Mark Ruffalo sem elég saját sztorihoz. Persze ezzel még nincs kilőve a Planet Hulk története, ami szorosan kötődhet A galaxis őrzői 2-höz, de egyre kisebb az esély. Nagy kár lenne érte, mert a Planet Hulkot megelőző történet óriási hatással van a Bosszúállók és Hulk későbbi kapcsolatára a képregényekben.

Black Widow (Fekete özvegy)

Oké, neki sincs szuperereje, de legalább volt KGB-ügynök, ami mindig egy jó alap valami kémfilmes történethez. A Fekete özvegy-filmről annyit pletykáltak, hogy szinte mindenki elhitte, de végül helyette Captain Marvel lesz az első szóló női szuperhős a Marvel filmes univerzumban.

Blade (Penge)

Bárki bármit mond, az első Penge-film szerintem állati jó volt, és az azt követők sem voltak annyira borzalmasak (na jó, a harmadik már tényleg szar volt), de az Alkonyat vezette többéves vámpírmánia valamiért elkerülte a franchise-t. A képregényekben évek óta próbálják egyre erősebb integrálni a nagypályás játékosok mellé és Wesley Snipes is szívesen benne lett volna egy negyedik részben. Azonban Snipes már 52 éves, vagyis biztosan nem bíz rá a Marvel ilyen feladatot. Pláne azért, mert Penge a kevés ismert és népszerű afroamerikai szuperhősök egyike, vagyis fontos helye van a Disney marketingstratégiájában. A filmekben viszont még így is kicsi az esélye, hogy feltűnik, ellenben fogadni mernék rá, hogy valamelyik tévésorozatban ott lesz a helye. A háttér szerint 1929-ben született, így még el is férhet az Agent Carterben, de az ugye broadcast csatornán megy majd, vagyis több esély van a Netflixre. Ott öldökölhet bátran, akár még cimborájával, a Megtorlóval is találkozhat, mondjuk Luke Cage vagy Vasököl történetében.

Ghost Rider (Szellemlovas)

Ghost-Rider-2

Uhh. Ne mondja nekem senki, hogy Nicolas Cage és az összes Szellemlovas-film többet ér másfél óra nonszensz agyrohasztásnál. Ahogy Cage, úgy Snipes is túlkoros (ageism!!!) a Marvel megabizniszéhez, arról nem is beszélve, hogy a hányadék második rész alig két éve jött ki. Pedig kevés badassebb koncepció van egy égő koponyájú motorosnál, aki Harley Davidsonon dolgozik az ördögnek. Azért van egy tippem, hogy valamikor képbe kerülhet Doctor Strange-nél, hiszen hasonlóan okkult témákkal foglalkozik mindkét hős.

Az eddigi Marvel-mozik egy idővonalon: