Nicole Kidmanből női Indiana Jones lett

2015.07.03. 10:52 Módosítva: 2015.07.03. 13:05

Látványos, Arábiai Lawrence-klón sivatagi kalandfilmet forgatott a filmművészet egyik nagy veteránja, a 72 éves Werner Herzog. A Queen of the Desert ráadásul nemcsak abban hasonlít Peter O'Toole, Alec Guinness és Anthony Quinn 1962-es klasszikusára, hogy a Brit Birodalom itt is az Oszmán Birodalom ellen bujtogatja az arab törzseket, de a híres angol felfedező és kalandor, T. E. Lawrence itt is ugyanúgy megjelenik: őt alakítja a tinibálvány Robert Pattinson.

Nicole Kidman női Indiana Jones lett!

A film valódi főszereplője azonban nem ő, hanem Nicole Kidman karaktere, Gertrude Bell, aki egy igazi női Indiana Jones volt a XX. század elején. Azaz egy híres angol felfedező, kalandor, író, régész, kém, kartográfus és politikus, aki ugyanúgy a Közel-Keleten utazgatott, mint Lawrence, és ő is ugyanúgy belesodródott az első világháborúba, majd később az arabok törökellenes függetlenségi harcába, mint ismertebb pályatársa.

A filmet a berlini filmfesztiválon már bemutatták, bár Herzog nem nyerte meg vele az Aranymedvét. Helyszíni tudósítónk akkor ezt írta a Queen of the Desertről:

James Franco egyetlen mentsége, hogy amíg szerepel, legalább egy kicsit is élvezhető és szórakoztató a film, utána már csak Robert Pattinson terítős fejére lehet számítani, hogy egy kis vidámságot csempésszen ebbe az egyébként elég lapos Werner Herzog-rendezésbe.

Moziforgalmazásba valószínűleg ősszel kerül majd. ( via AV Club )  • Hírek
  • Személyi kölcsön