Júliusra már itt lehet velünk Ryan Gosling

2016.01.26. 13:31

Az Alcon Entertainment közleményben tudatta: idén júliusban elkezdődik a Szárnyas fejvadász 2 forgatása, a főszerepben Harrison Forddal és Ryan Goslinggal - írja a Movieweb. Ez azért jó hír, mert a filmet ugyanúgy Magyarországon forgatnák, ahogy Ridley Scott előző sci-fijét, a Mentőexpedíciót (bár ezt már nem ő rendezi, hanem a Sicariót jegyző Denis Villeneuve).

Könnyen lehet tehát, hogy nyáron Ford és Gosling is ugyanúgy a fővárosi bulinegyedben fog mászkálni, ahogy nemrég a The Coldest Cityt nálunk forgató Charlize Theron tette.

Ridley Scott legalább öt éve tervezgeti az 1982-es Blade Runner folytatását, és a második rész nagy bejelentéseit (Harrison Ford benne lesz, nem lesz benne, de mégis benne lesz, stb.) mi is mindig megírtuk. Ridley Scott ráadásul már 2012-ben elspoilerezte, hogy a második részhez újrahasznosítja az elsőből kidobott részeket, és leporolja Hampton Fancher eredeti Szárnyas fejvadász-forgatókönyvét.

Ebben egyébként eredetileg cowboyszerű, marcona alakok voltak a replikánsok és a replikánsvadászok is, és vidéki tájakon, futurisztikus munkagépek között történtek a nagy leszámolások. Ezt állítólag Ridley Scott csak azért cserélte le zsúfolt cyberpunk nagyvárosra, mert olcsóbban megúszta a forgatást azzal, hogy ázsiai statisztákat meg esőgépeket vitt be a Warner stúdió régi, lepukkant városdíszletei közé.

A kultfilm második része a tervek szerint 2017-ben kerülne mozikba, az operatőr ráadásul nem kisebb név, mint Roger Deakins (A nagy Lebowski, A remény rabjai, a Fargo vagy a Nem vénnek való vidék).