Egy csomó új dolog derült ki a Zsivány egyesről

2016.06.27. 14:36

A klónok háborúja című animációs sorozat egy karaktere és egy kínai harcművész is szerepelni fog a Csillagok háborúja filmek soron következő részében, a Zsivány egyesben.

Az Entertainment Weekly már a múlt héten is egy csomó új részletet elárult a magyarul hivatalosan a borzasztó Zsivány egyes – Egy Star Wars-történet címre hallgató filmből, de a gyártók most újabb információkat szivárogtattak ki, alighanem azért, mert bármit megtennének, hogy elérjék, ne az újraforgatás indokait firtassák az emberek.

Kiderült például, mi lesz Forest Whitaker szerepe a filmben – eddig csak annyit lehetett tudni, ő is játszani fog benne, de azt nem, hogy mit. Azt írják, Az utolsó skót király Oscar-díjas sztárja A klónok háborúja című animációs filmsorozat egyik karakterét, Saw Gerrerát fogja életre kelteni. Gerrera a sorozatban az Onderon bolygó radikális és kissé kegyetlen lázadó sejtjének vezére, akiről elhangzik pár mondat Az ébredő Erő előzményeként írt regényben, a Vérvonalban is. „Ő egy szélsőséges lázadócsoportot vezető veterán, akivel kapcsolatban még a többi lázadónak is kétségei vannak” – mondta a figuráról a lapnak Kathleen Kennedy, a Lucasfilm igazgatója.

Mindez azért különös, mert a Lucasfilmet felvásárló Disney korábban hadilábon állt az úgynevezett „kibővített univerzummal”, azaz mindazzal, ami a filmen kívül a sorozat karaktereinek sorsával foglalkozott, például sorozatokkal, könyvekkel, számítógépes játékokkal. A klónok háborúja az egyetlen, amivel ezek szerint megbékéltek a cég fejesei.

Az újonnan kikerült fotókon (amelyeket ide kattintva nézhet meg) látható az Ip Manről, Bruce Lee mesteréről szóló film kínai harcművész-sztárja, Donnie Yen is. Ő Chirrut Imwét fogja játszani, egy vak harcos szerzetest, aki nem Jedi ugyan, de „az Erő útját követi, akár egy rég elfeledett vallást”.

Az Entertainment Weekly ezen kívül még néhány, bővebb leírás nélküli nevet is közölt: Felicity Jones Jyn Ersót, Diego Luna Cassian Andor kapitányt, Jiang Wen Baze Malbust, Riz Ahmed egy Bodhi Rook nevű pilótát, Alan Tudyk a K-2SO nevű droidot, Mads Mikkelsen Jyn apját, Galen Ersót, Ben Mendelsohn pedig Orson Krennicet fogja játszani.

Ahogy korábban megírtuk, a történetről az eddigiek mellett a napokban még ezek szivárogtak ki:

  • Jyn Erso (Felicity Jones) egy törvényen kívüli figura lesz, aki korábban a Birodalommal és a Lázadókkal is összetűzésbe keveredett. Az apja (Mads Mikkelsen) szintén az események közében találja magát. Egy olyan tudóst játszik majd, akinek tudására mindkét oldal igényt tart. A film főbb szereplői teljesen átlagosak, így az Erő használta szándékosan háttérbe szorul a történetben.
  • A negatív szereplők nemcsak Darth Vader képviseli, hanem Krennic igazgató (Ben Mendelsohn) is, aki nagyon szeretne az uralkodónál bevágódni, és elkerülni Darth Vader haragját.

A Zsivány egyes magyarországi bemutatója december 15-én lesz.

Ne maradjon le semmiről!