Az új Batman-film nagyobbat dobna, mint eddig bármelyik

2016.10.05. 14:08

Ben Affleck elárulta a következő önálló Batman-film tervezett címét, de ennél azért izgalmasabb dolgokat is lehet már tudni a történetről.

Bár a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című, tényleg elképesztően rossz filmet a legtöbben teljesen jogosan utálták, azért sokan úgy gondolták, volt benne egy értékelhető dolog: a negyvennégy éves Ben Affleck a megszokottnál kicsit köpcösebb Batmanje. A véleményt a leginkább maga Ben Affleck osztotta: hamar nyilvánvalóvá tette, hogy szeretne nagyobb szerepet játszani a jelenlegi piacvezető Marvel fő konkurense, a DC Comics világában.

Már idén márciusban bejelentették, hogy Affleck el is kezdett együtt dolgozni a DC fő kreatívjával, Geoff Johnsszal, valamin, ami „nagyon izgalmas” lesz. Amivel nem okoztak túl nagy fejtörést a rajongóknak, és áprilisban aztán nyilvánvalóvá is tették, hogy valóban egy új, „szóló” Batman-filmről van szó, amiben Affleck nemcsak a főszereplő lesz, de rendezni is ő fog, sőt, a forgatókönyvírásból is kiveszi a részét.

A film nem valamelyik korábbi történet folytatása lesz, hanem egy reboot: a készítők nyilatkozatai szerint egyenesen az „alapvető”, „definitív” Batman-filmet szeretnék leforgatni, ami talán kicsit merész állítás a DC mostani kritikai mélyrepülése és a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia mindent elsöprő sikere után. Ennek szellemében nem is olyan meglepő, hogy a jelenlegi munkacím is ezt az „alapvetőséget” akarja erősíteni: Affleck egy interjúban azt mondta, bár ez még változhat, de jelenleg egyszerűen

The Batman

címen fut a történet. Amiről azt kell tudni, hogy csak motívumokat vennének át hozzá a képregényekből, de egyébként saját sztorit írnak. „Nem szeretném, hogy a rajongók olyan történettel találkozzanak, amit már ismernek, de azért mindenképpen szeretnék kölcsönvenni és ellopni néhány nagyszerű ötletet a képregényekből” – mondta Affleck egy argentin műsorban.

Hivatalos források többet még nem árultak el, de a pletykák arról szólnak, hogy a film egy részében Batman az Arkham Elmegyógyintézetbe lesz zárva. Ami viszont igazán nagy dobásnak ígérkezik, hogy ezúttal együtt tűnne fel egy rakás – sőt, egyesek szerint az összes eddigi – főgonosz a Batman-univerzumból, így tehát nemhogy Joker várható, de más közönségkedvencek is. Ez elég hihető pletykának tűnik, mivel a szuperhősfilmek évek óta egyértelműen azt a tendenciát követik, hogy a lehető legtöbb híres karaktert terelik össze egy filmben. Ilyen lesz a következő DC-film is, Az Igazság Ligája, és ilyen volt a legutóbbi, az Öngyilkos osztag is, amit bár szintén utált a közönség nagy része (meg mi is), így is termelt egymilliárd dollárt. És ilyenek a Marvel elképesztően jól termelő Bosszúállók-filmjei is, sőt, már az elvileg „szóló” Amerika Kapitány-filmek új része is összehozta a főbb karaktereket.

A negatív figurák felbukkanásai közül egy viszont már biztos: Deathstroke, azaz Halálcsapás szerepelni fog a filmben, és a True Bloodból vagy a Magic Mike XXL-ből ismert Joe Manganiello fogja játszani. Már azt is elárulták, hogy Deathstroke-nak lesz egy nagy szemtől szembeni csatajelenete is Batmannel. Affleck korábban még egy kis videót is megosztott arról, hogyan fog kinézni a figura:

A filmben az Oscar-díjas Jeremy Irons játssza Alfredet, Batman bizalmasát, Gotham rendőrkapitányát pedig a szintén Oscar-díjas J.K. Simmons. Bár a forgatókönyv az alkotók nyilatkozatai alapján már remek állapotban van, premierdátum még nem ismert, mindenesetre a filmstúdiónak egyelőre két üres premierdátuma van, az egyik 2018. október 5., a másik 2019. november 1., de hogy a lyukak egyikén jelenik-e majd meg a The Batman, azt még nem lehet tudni. Addig Affleck Batmanje még felbukkan Az Igazság Ligájában, ami jövő novemberben kerül majd mozikba.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!