Az új Batman-film nagyobbat dobna, mint eddig bármelyik

2016.10.05. 14:08

Ben Affleck elárulta a következő önálló Batman-film tervezett címét, de ennél azért izgalmasabb dolgokat is lehet már tudni a történetről.

Bár a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című, tényleg elképesztően rossz filmet a legtöbben teljesen jogosan utálták, azért sokan úgy gondolták, volt benne egy értékelhető dolog: a negyvennégy éves Ben Affleck a megszokottnál kicsit köpcösebb Batmanje. A véleményt a leginkább maga Ben Affleck osztotta: hamar nyilvánvalóvá tette, hogy szeretne nagyobb szerepet játszani a jelenlegi piacvezető Marvel fő konkurense, a DC Comics világában.

Már idén márciusban bejelentették, hogy Affleck el is kezdett együtt dolgozni a DC fő kreatívjával, Geoff Johnsszal, valamin, ami „nagyon izgalmas” lesz. Amivel nem okoztak túl nagy fejtörést a rajongóknak, és áprilisban aztán nyilvánvalóvá is tették, hogy valóban egy új, „szóló” Batman-filmről van szó, amiben Affleck nemcsak a főszereplő lesz, de rendezni is ő fog, sőt, a forgatókönyvírásból is kiveszi a részét.

A film nem valamelyik korábbi történet folytatása lesz, hanem egy reboot: a készítők nyilatkozatai szerint egyenesen az „alapvető”, „definitív” Batman-filmet szeretnék leforgatni, ami talán kicsit merész állítás a DC mostani kritikai mélyrepülése és a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia mindent elsöprő sikere után. Ennek szellemében nem is olyan meglepő, hogy a jelenlegi munkacím is ezt az „alapvetőséget” akarja erősíteni: Affleck egy interjúban azt mondta, bár ez még változhat, de jelenleg egyszerűen

The Batman

címen fut a történet. Amiről azt kell tudni, hogy csak motívumokat vennének át hozzá a képregényekből, de egyébként saját sztorit írnak. „Nem szeretném, hogy a rajongók olyan történettel találkozzanak, amit már ismernek, de azért mindenképpen szeretnék kölcsönvenni és ellopni néhány nagyszerű ötletet a képregényekből” – mondta Affleck egy argentin műsorban.

Hivatalos források többet még nem árultak el, de a pletykák arról szólnak, hogy a film egy részében Batman az Arkham Elmegyógyintézetbe lesz zárva. Ami viszont igazán nagy dobásnak ígérkezik, hogy ezúttal együtt tűnne fel egy rakás – sőt, egyesek szerint az összes eddigi – főgonosz a Batman-univerzumból, így tehát nemhogy Joker várható, de más közönségkedvencek is. Ez elég hihető pletykának tűnik, mivel a szuperhősfilmek évek óta egyértelműen azt a tendenciát követik, hogy a lehető legtöbb híres karaktert terelik össze egy filmben. Ilyen lesz a következő DC-film is, Az Igazság Ligája, és ilyen volt a legutóbbi, az Öngyilkos osztag is, amit bár szintén utált a közönség nagy része (meg mi is), így is termelt egymilliárd dollárt. És ilyenek a Marvel elképesztően jól termelő Bosszúállók-filmjei is, sőt, már az elvileg „szóló” Amerika Kapitány-filmek új része is összehozta a főbb karaktereket.

A negatív figurák felbukkanásai közül egy viszont már biztos: Deathstroke, azaz Halálcsapás szerepelni fog a filmben, és a True Bloodból vagy a Magic Mike XXL-ből ismert Joe Manganiello fogja játszani. Már azt is elárulták, hogy Deathstroke-nak lesz egy nagy szemtől szembeni csatajelenete is Batmannel. Affleck korábban még egy kis videót is megosztott arról, hogyan fog kinézni a figura:

A filmben az Oscar-díjas Jeremy Irons játssza Alfredet, Batman bizalmasát, Gotham rendőrkapitányát pedig a szintén Oscar-díjas J.K. Simmons. Bár a forgatókönyv az alkotók nyilatkozatai alapján már remek állapotban van, premierdátum még nem ismert, mindenesetre a filmstúdiónak egyelőre két üres premierdátuma van, az egyik 2018. október 5., a másik 2019. november 1., de hogy a lyukak egyikén jelenik-e majd meg a The Batman, azt még nem lehet tudni. Addig Affleck Batmanje még felbukkan Az Igazság Ligájában, ami jövő novemberben kerül majd mozikba.

Ne maradjon le semmiről!