Lopott csecsemővel jöhet az új magyar filmsiker

jo 2
2018.06.20. 08:24

Megjelent a Karlovy Vary A-kategóriás filmfesztiválján debütáló magyar film, Csuja László amatőr főszereplőkkel forgatott Virágvölgyének első előzetese.

A Virágvölgy a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában
készült, Enyedi Ildikó mentorálásával, akárcsak a májusban Cannes-ban bemutatott Egy nap.

A hivatalos szinopszis:

A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágyvölgy két főszereplője Berényi Bianka és Réti László, előbbi az EU Cannibal nevű zenekarból és az Instagramról lehet ismerni, az utóbbi pedig többszörös bajnok parasportoló.

Virágvölgy / Blossom Valley Trailer from ELF Pictures on Vimeo.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen írta, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a Focusfox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. A filmet nyár végén fogja az Elf Pictures bemutatni a magyar mozikban.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivált június 29. és július 7. között tartják. Ez a régió egyetlen A kategóriás fesztiválja.

A 34 éves Csuja Lászlónak ez lesz az első nagyjátékfilmje. Korábban rövidfilmeket készített, mint a Foszfor vagy A dugulás, mindkettőt meg lehet nézni az Indafilmen. Csuja 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmdramaturg szakán. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?