Lopott csecsemővel jöhet az új magyar filmsiker

jo 2
2018.06.20. 08:24

Megjelent a Karlovy Vary A-kategóriás filmfesztiválján debütáló magyar film, Csuja László amatőr főszereplőkkel forgatott Virágvölgyének első előzetese.

A Virágvölgy a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában
készült, Enyedi Ildikó mentorálásával, akárcsak a májusban Cannes-ban bemutatott Egy nap.

A hivatalos szinopszis:

A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágyvölgy két főszereplője Berényi Bianka és Réti László, előbbi az EU Cannibal nevű zenekarból és az Instagramról lehet ismerni, az utóbbi pedig többszörös bajnok parasportoló.

Virágvölgy / Blossom Valley Trailer from ELF Pictures on Vimeo.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen írta, az operatőr Vass Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a Focusfox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. A filmet nyár végén fogja az Elf Pictures bemutatni a magyar mozikban.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivált június 29. és július 7. között tartják. Ez a régió egyetlen A kategóriás fesztiválja.

A 34 éves Csuja Lászlónak ez lesz az első nagyjátékfilmje. Korábban rövidfilmeket készített, mint a Foszfor vagy A dugulás, mindkettőt meg lehet nézni az Indafilmen. Csuja 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmdramaturg szakán. 

Ne maradjon le semmiről!