Kiálltak színészei a Galaxis őrzői kirúgott rendezője mellett

2018.07.23. 11:03

Nagy vihart kavart pénteken, hogy a Disney kirúgta a Galaxis őrzői filmek íróját és rendezőjét James Gunnt, több évvel ezelőtt írt Twitter-üzenetei miatt. Az ügyben most megszólaltak a film színészei és egy online petíció is indult, amit nagyon hamar nagyon sokan írtak alá, de valószínűleg a Disney-t ez sem fogja meghatni.

Dave Bautista, aki a filmekben Drax szerepét játssza, a következőket írta Twitteren: 

James Gunn az egyik legkedvesebb, törődő, jószándékú ember, akivel valaha találkoztam. Hibát követett el, ahogy még sokan mások is. Nem tetszik az, ami vele történik.

A rendező testvére, Sean Gunn fontos szerepet kapott a filmekben, ő 10 Twitter-üzenetet szentelt a témának, amiben kiállt James Gunn mellett. Azt írta, hogy büszke a bátyjára, aki az évek során belátta, hogy a változtatnia kell a stílusán és a filmjei is jobbak lettek emiatt. Arra is felhívja a figyelmet, hogy Gunn az elmúlt 6 évben csak a Galaxis őrzőivel foglalkozott, semmi mással.

Michael Rooker, aki Yondut alakította a filmekben, nem említi a rendezőt, de bejelentette, hogy megszünteti Twitter-oldalát, az Instagramon keresztül kommunikál majd a rajongóival a jövőben. 

Chris Pratt nem beszélt konkrétan az ügyről, csak megosztott egy bibliai idézetet Jakab (James) apostoltól:

Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra,

Ezzel párhuzamosan egy online petíció is indult, amit már több, mint 60 ezer embert írt alá, amiben arra kérik a Disney-t, hogy vegyék vissza James Gunnt a Galaxis őrzői harmadik részéhez. Ezt Selma Blair is megosztotta Twitterén és arra kérte követőit, hogy járuljanak hozzá ők is az aláírásukkal. 

A Disney és a Marvel hivatalosan nem kommunikált semmit a kirúgás óta, a tervek szerint 2020-ban érkezne a Galaxis őrzői újabb folytatása, de így az egész projekt sora kérdésessé vált.

Ne maradjon le semmiről!