Megtörte hallgatását Woody Allen felesége

GettyImages-530790462
2018.09.17. 11:36

Soon-Yi Previn, Woody Allen felesége évtizedekig nem nyilatkozott senkinek a házasságukról, vagy arról, hogy mit gondol a férje gyerekmolesztálási ügyével kapcsolatban. Most megtörte a csendet, és többször találkozott a Vulture újságírójával, Woody Allennel közösen is beszélgettek a szerzővel. Ez azért meglepő, mert a nő utoljára 1992-ben beszélt a kapcsolatukról, amikor 21 évesen összejött az akkor 56 éves rendezővel. Visszautasította, hogy a sajtó áldozatként írt róla, akit megrontott a gonosz mostohaapja. (Soon-Yi-t Mia Farrow színésznő és André Previn zeneszerző fogadták örökbe, később elváltak, és Farrow összejött Allennel, aztán Allen Soon-Yivel.)

A legérdekesebb természetesen az, hogy mit gondol Soon-Yi Previn Dylan Farrow állításairól, melyek szerint nevelőapja hétéves korában molesztálta. Previn nem meglepő módon azt mondja, hogy Mia és Dylan Farrow állításai alaptalanok, azt pedig különösen bántja, hogy szerinte kihasználták a MeToo-mozgalmat, hogy újra elővegyék ezeket a vádakat. A nő szerint dühítő és igazságtalan mindaz, ami Allennel történik. 

A cikk hosszan foglalkozik  Soon-Yi Previn gyerekkorával, ami emlékei szerint nem volt valami fényes. Sőt, azt állítja, hogy egyetlen jó emléket sem tud felidézni nevelőanyjáról, Mia Farrowról. Szerinte Farrow nem törődött vele és a testvéreivel, nagyon korán önállónak kellett lenniük, az anyja arra sem tanította meg, hogy kell sminkelni, vagy hogy kell használni a tampont. Emlékei szerint Farrow gyakran volt ingerült és agresszív a gyerekekkel, és kifejezetten bosszantotta, hogy  Soon-Yi-nek tanulási nehézségei vannak.

Ami Allent illeti, S oon-Yi azt mondta, hogy sosem tekintett rá az apjaként, már csak azért sem, mert a rendező soha nem lakott velük, még fogkeféje sem volt abban a lakásban, ahol Farrow lakott a gyerekekkel. A rendező eleinte egyáltalán nem foglakozott vele, csak annyit jegyzett meg róla, hogy nagyon félénk kislány. Később mégis jóban lettek, és Soon-Yi szerint hülye lett volna nem viszonozni a közeledését, hiszen Allen kedves volt vele, amit Farrowra soha nem jellemző.

Szóba került a Harvey Weinstein-botrányt kirobbantó újságíró, Ronan Farrow is, akiről régóta pletykálják, hogy valójában nem Woody Allen, hanem Frank Sinatra fia. Allen ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ő továbbra is a fiaként tekint rá, bár az életében azért nem merne fogadni erre. "Mindenesetre nem lenne fair, ha nem lenne a fiam, mert egész gyerekkorában én fizettem a gyerektartást utána" - tette hozzá. 

Dylan és Ronan Farrow reagáltak a cikkre, mindketten kiemelték, hogy csodálatos otthonban nőttek fel Mia Farrownak köszönhetően. Dylan Farrow megjegyezte, hogy ő egy felnőtt ember, aki húsz éve állítja ugyanazt bizonyítékokkal alátámasztva. 

(Borítókép:  Woody Allen és Soon-Yi Previn 2016 májusában - fotó:  Venturelli / WireImage / Getty Images Hungary)

Ne maradjon le semmiről!