A Gravitáció rendezőjének új filmje elindult az Oscar felé

2018.12.10. 11:37

Átadták a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének díjait magyar idő szerint vasárnap este. A fődíjat Alfonso Cuarón (Gravitáció) Roma című filmje kapta, írja az MTI. A filmet az Oscar több kategóriájára is esélyesnek tartják, de december 14-től már a Netflixen elérhető lesz az előfizetőknek.

A Roma című a legjobb film és a legjobb operatőr díját is elnyerte. Mijazaki Hajao japán animációs rendező (Chihiro Szellemországban, Totoro) életművéért kapott díjat.

A színészi elismeréseket Ethan Hawke (A hitehagyott), Olivia Colman (A kedvenc), Steven Yeun (Gyújtogatók) és Regina King (Ha a Beale utca mesélni tudna) kapta. Ebből A hitehagyott elkerülte a magyar mozikat,  A kedvenc februárban érkezik, a Ha a Beale utca mesélni tudna pedig egyelőre nem rendelkezik magyar premierdátummal.

A legjobb rendezőnek járó díjat Debra Granik nyerte el Ne hagyj nyomot! című apa-lánya drámájáért.

A dokumentumfilmes mezőnyből Sandi Tan Shirkers című munkája győzött, ezt már most meg lehet nézni a Netflixen.

A legjobb forgatókönyv díját a Megbocsátasz valaha? című krimi írói, Nicole Holofcener és Jeff Whitty kapták. A legjobb animációs film a Pókember - Irány a Pókverzum lett, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában pedig két győztes lett: a dél-koreai Gyújtogatók és a japán Bolti tolvajok kapta.

A díjakat személyesen január 12-én adják át.

Ne maradjon le semmiről!