Folytatást kap Sandra Bullock madaras horrorja

2019.03.21. 15:00

Pár hónapja hatalmas siker volt a Sandra Bullock főszereplésével készült Netflix horror, a Madarak a dobozban. Ezek után nem meglepő, hogy máris készül a folytatás. Egyelőre csak könyv formájában, Josh Malerman író ugyanis már írja a második részt. A regény a Malorie címet kapja (ez volt Bullock karakterének neve) és ősszel jelenik meg Amerikában. Ha pedig megjelent, biztosra vehetjük, hogy a belőle készült film sem várat magára sokat.

A Netflix nagyon ritkán szokott nézettségi adatokat kiadni a saját gyártású filmjeiről, a Madarak a dobozbanról viszont kihirdették, hogy egy hét alatt közel 45 millió felhasználó látta. Ebből a Nielsen nézettségmérő annyit erősített meg, hogy Amerikában 26 millió háztartásban biztosan látták a filmet. (A Nielsen statisztikája csak az amerikai nézőket veszi figyelembe, és nem tartoznak bele azok a megtekintések, amik kizárólag telefonokon, tableteken, vagy laptopokon történtek.)  

"Sandra Bullock vak horrorja olyan, mint egy bögre meleg tea" - írtuk kritikánkban, de azt elismertük, hogy az Oscar-jelölt rendezőnek, Susanne Biernek "a frusztráló, klausztrofób hangulatot remekül sikerült felvázolnia, csak kár, hogy ebbe a hangulatba aztán máshonnan összeollózott panelokat és karaktereket rakott".

A folytatásról egyelőre annyit tudni, hogy nyolc évvel az első regényben játszódó események után vagyunk, és  Malorie  karakterére koncentrálunk. Állítólag a rejtélyes szörnyekről is kiderül majd pár újdonság. 

Ne maradjon le semmiről!