Az eredeti Oroszlánkirály animátorai véleményezték az élő szereplős változatot

2019.08.02. 14:18

Az 1994-es rajzfilm igazi klasszikus lett, és a Disney úgy döntött, akárcsak a Dumbónak vagy az Aladdinnak, ennek is el kell készíteni az élő szereplős, vagyis a valósághoz közelítő változatát. Az új Oroszlánkirály azonban elődjével ellentétben kapott hideget és meleget, sokan panaszkodtak például arra, hogy az állatok arca nem tükröz semmilyen érzelmet. Ami persze valahol érthető, ezt fel kellett áldozni az élethű ábrázolás oltárán. 

A Huffington Post egyik munkatársa úgy döntött, megkeresi azokat az animátorokat, akik az eredeti rajzfilmen dolgoztak. Azok közül, akik válaszoltak a megkeresésre és hajlandóak voltak nyilatkozni, hárman látták az élő szereplős verziót, és többen azt mondták, még nem nézték meg filmet, és nem is terveznek jegyet venni rá.

David Stephan, aki a nyitójeleneten és a hiénákon dolgozott, elmondta, elég csalódott amiatt, hogy a Disneynek most már csak a pénz a fontos, miközben régebben a művészi érték szerepelt az első helyen, és nagyra értékelték az eredeti ötleteket. Hozzátette, szerinte a filmben nyújtott "alakítások" elég gyengék, a karakterek - már ami a külsőséget illeti - pedig túl valósra sikeredtek.

Azokat a természetfilmeket juttatja eszembe, amikben emberek szinkronizálnak állatokat. Nagyon gyenge lett 

- nyilatkozta. 

Kollégája, Dave Bossert egyike azoknak, akik hiányolták az érzelmeket, de a látványvilágot lenyűgözőnek találja, és azt is értékeli, hogy szinte jelenetről jelenetre lemásolták az 1994-es filmet, illetve azt is, hogy Mufasának ismét James Earl Jones kölcsönözte a hangját.

Scar egyik megalkotója, Alexander Williams pedig megjegyezte, bármilyen szomorú, a művészeknek tudatosítani kell magukban, hogy ugyan aktívan részt vettek egy termék megalkotásában, de az nem az ő tulajdonuk, hanem a stúdióé.