Advertisement

Disney: a Mulant már júliusban, a Fekete Özvegyet viszont csak novemberben mutatják be

2020.04.06. 12:10

A járvány miatt világszerte bezárták a mozikat, de a hollywoodi stúdiók arra számítanak, hogy a filmszínházakat július végére ismét kinyitják. A Walt Disney stúdió a hétvégén bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatti átütemezett filmbemutatói közül a Mulan premierjét már nyáron, pontosabban júliusban megtartják, és ugyan a Fekete özvegyet a nyár egyik nagy kasszasikerének szánták, de végül november 6-tól kezdik meg a vetítését. Ezt a dátumot eredetileg az Örökkévalók című Marvel-szuperhősfilmnek szánták, de annak premierjét inkább 2021 februárjára halasztották, írja az MTI.

A filmstúdió számos más produkcióját is elhalasztotta: az Indiana Jones új részének bemutatását például egy évvel későbbre, 2022 júliusára tűzte ki. A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája is új premierdátumot kapott Észak-Amerikában, mégpedig 2021. május 21-ét, a Doktor Strange az őrület multiverzumában 2021. november 5-én kerülhet a mozikba, a Thor: Love and Thunder pedig 2022. február 18-án, illetve Dwayne Johnson és Emily Blunt Dzsungeltúra című filmje is átcsúszott az idei nyárról jövő év júliusának végére.

A Kenneth Branagh rendezésében készült Artemis Fowl című családi mozival kapcsolatban a Disney úgy döntött, hogy inkább Disney+ steraming-szolgáltatásán hozza majd forgalomba, de ennek dátumát még nem közölte.