Visszautasította Tom Cruise-t, pedig Top Gun-pilóta lehetett volna Lewis Hamilton

GettyImages-1241686058
2024.04.08. 11:59
Hiába csábította maga Tom Cruise, mégis nemet mondott a Top Gun: Maverick egyik szerepére a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta, Lewis Hamilton. A versenyző korábban pedig maga kérlelte a színészt, hogy adjon neki szerepet, ha érkezik a folytatás, végül az utolsó pillanatban mégis kifarolt.

Még a legsikeresebb emberek életében is bőven akadnak olyan lehetőségek, amelyeket ugyan korábban határozottan visszautasítottak, később azonban jócskán megbánták döntésüket. 

Ezen sztárok névsorát erősíti a hétszeres Formula–1-es világbajnok, Lewis Hamilton is, aki mindenki meglepetésére bevallotta, egy végül rendkívül sikeressé vált hollywoodi alkotásba kérték fel színésznek, ő azonban az utolsó pillanatban meghátrált, és nemet mondott a felkérésre. Pedig nem akárki csábította őt. 

Lewis Hamilton a GQmagazinnak adott közelmúltbeli interjújában elárulta, hogy még évekkel ezelőtt összebarátkozott Tom Cruise-zal, miután a színész meghívta őt a 2014-es A holnap határa című filmjének forgatására.

A páros ezt követően sem szakította meg a kapcsolatot, a színész követte a pilóta versenyeit, Lewis Hamilton pedig Tom Cruise alakításait, akit egyszer arra is megkért, hogy ha véletlenül lesz folytatása a Top Gun című sikerfilmjének , akkor mindenképpen tartson fenn számára is egy szerepet.

Mindez még évekkel azelőtt történt, hogy a Top Gun: Maverick ténylegesen megvalósult volna.

Haver, ha valaha is megcsinálod a Top Gun 2-t , akkor akár még házmester is leszek. Csak hadd legyek benne!

– idézte fel a színésszel folytatott párbeszédet Hamilton.

Az ígéretet pedig Tom Cruise sem feledte, és amikor a Top Gun: Maverick készülni kezdett, egyeztetett Joseph Kosinski rendezővel, aki végül felajánlotta a világbajnoknak az egyik vadászpilóta szerepét. Elfoglaltságai –  beleértve a 2018-as bajnoki versenyt –, valamint a színészi tapasztalatok hiánya miatt Hamilton végül nemet mondott, ezt azonban azóta is bánja.

Először is, mivel még sosem színészkedtem, nem akartam az lenni, aki a filmet veszélybe sodorja. Másodszor pedig tényleg nem volt időm rá. Emlékszem, el kellett mondanom Joe-nak és Tomnak, ami nagyon összetörte a szívem. Aztán természetesen megbántam, amikor megmutatták a filmet, és végig az volt bennem, hogy akár ott lehettem volna én is

– mondta a magazinnak a versenyző. 

Ismételten pedig nem is követte el ugyanazt a hibát, amikor nem sokkal a Top Gun: Maverick megjelenését követően jött egy újabb lehetőség, hogy együtt dolgozzon Kosinskival. Hamilton ugyanis aláírt a rendező közelgő Forma–1-es filmjébe, amelyben Brad Pitt a főszereplő, Hamilton pedig azért felel, hogy a film pontosan tükrözze a Forma–1 világát. 

(Borítókép: Jose Breton / NurPhoto / Getty Images)