Ekkor érkezik a mozikba az Így neveld a sárkányodat élő szereplős változata

2024.05.28. 19:10

Ahogy arról korábban már írtunk, a Universal Pictures és a Dreamworks úgy döntött, egyik legsikeresebb animációsfilm-sorozatukat, az Így neveld a sárkányodat franchise-t élő szereplős változatban szeretnék a mozik vásznain viszontlátni. Bátor húzás ez azok után, amilyen gyűlölethullám és tömeges elégedetlenség söpört végig a közelmúltban ismert mesefilmek élő szereplős adaptációi után.

A filmstúdiót ennek ellenére szemlátomást nem tántorította el A kis hableány és az Aladdin körüli zavar, ráadásul igen céltudatosan kijelentették, szeretnék, hogy az élő szereplős változat a lehető legközelebb legyen az animációs film történetéhez. Ezért úgy döntöttek, több alkotót felkérnek az eredeti filmből, hogy az élő szereplős változatban is tiszteletüket tegyék.

Ilyen lesz többek közt az eredeti trilógiát jegyző rendező, Dean DeBlois, aki újfent a rendezői székben foglal majd helyet. Mellette érkezik a főszereplő apját, Pléhpofát szinkronizáló Gerard Butler. A 300, a Támadás a Fehér Ház ellen és az Egyiptom istenei sztárja ezúttal korábbi karaktere élő változataként viking vezérré avanzsál.

Régi és új nevek

A főszereplő Hablaty karakterét Mason Thames játssza majd, akit a Fekete telefon című filmből ismerhetnek a nézők. Astridot az élő szereplős Dumbo filmben is látott Nico Parker játssza majd. Feltűnik mellettük még az angol humorista, színész, Nick Frost is.

A film rendezője, Dean DeBlois nemrég egy képet osztott meg Instagram-oldalán, amihez hozzáfűzte, 85 nap kemény munka után végre elkészültek a felvételekkel Észak-Írországban.

Innentől kezdődik a film kemény része, ahol az animációs varázslatot igyekeznek összemosni a valós felvételekkel. Ahogy arra a ScreenRant is felhívta a figyelmet, végre a pontos megjelenési dátum is napvilágot látott. Egy év múlva, 2025. június 13-án debütál a mozikban az Így neveld a sárkányodat élő szereplős változata.