A Papa találta meg a Robin Hood-kópiákat

MTI
2006.09.25. 17:19

Pert fontolgat a Sándor István, a Papa néven ismertté vált nyugalmazott rendőrtiszt a Robin Hood-film gyártója ellen, mert állítása szerint az ő vallomása alapján jutottak el a rendőrök a 2 millió fontos eszmei értékű kazettákhoz Fót külterületén, és őt illetné meg a nyomravezetői jutalom.

Sándor István a polgári törvénykönyv szerinti díjkitűzés megállapítása ügyében tervez jogi lépéseket, ezért, levélben kereste meg a gyártót, aki korábban 40 ezer fontos (16 millió forintos) nyomravezetői jutalmat kínált fel, ám azt végül nem fizette ki.

A brit BBC televízió megrendelésére Magyarországon forgatott Robin Hood című sorozat elkészült kópiáit augusztus 7-én lopták el, amiket "bizonyos összegért" vissza akartak adni. A rendőrség szeptember 9-én jelentette be, hogy a két tolvaj közül az egyiket elfogták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitánysága azt a tájékoztatást adta, hogy a feltételezett másik elkövető, egy 39 éves budapesti férfi, aki a fóti filmgyárban dolgozott, szeptember közepén önként jelentkezett a rendőrségen. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, a másik gyanúsítottal ellentétben ő tagadja a bűncselekmény elkövetését.