Csak 8. a két legjobban kereső színésznő

2011.08.03. 11:08

Több helyen is holtverseny alakult ki a Forbes idei legjobban fizetett színészek top 10-es listáján, ami a 2010-2011 május között keresetet összesítették.

A színésznők csak a 7. helytől következnek, de mielőtt részleteznék a női top 10 munkásságát, a férfiakkal kezdünk: első Leonardo DiCaprio 77 millió dollárdal, 2010-ben a Viharszigetben és az Eredetben is játszott. Őt követi Johnny Depp (50 millió dollárral), aki A Karib-tenger kalózai újabb részével és Az utazóval kaszált nagyot. Harmadik a komikus Adam Sandler (40 millió dollár) a Nagyfiúk és a Kellékfeleség című vígjátékoknak köszönhetően. A magazin szerint egyébként Sandler a legbiztosabb hosszútávú befektetés a három névből. A negyedik helyen 36 millióval Will Smith, az ötödiken 35 millió dollárral Tom Hanks áll.

A színésznők ezeknek az összegeknek a töredékét keresték. Az első helyezett, Angelina Jolie és Sarah Jessica Parker 31 millió dollárt keres, ami egy összesített listán csak a nyolcadik helyet jelenti, közvetlenül Robert Downey Jr. után. Utánuk Jennifer Aniston és Reese Witherspoon következik 28 millió dollárral.

10. Meryl Streep – 10 millió dollár

Meryl Streepet 16-szor jelölték Oscarra (ezzel rekordernek számít), de csak a Sophie választása főszerepéért és a Kramer kontra Kramer mellékszerepéért kapta meg az aranyszobrot. 50 felett is remek szerepek találják meg. Az utóbbi években többek között az Egyszerűen bonyolult, Az ördög Pradát visel, a Mamma Mia! és a Kétely című produkciókban láthattuk. A 62 éves színésznő gyakran játszik valós személyeket. A vaslédiben lesz Margaret Thatcher.

merylclk

9. Sandra Bullock – 15 millió dollár

A beépített szépség sztárja pár évtizedig főleg romantikus komédiákban szerepelt (Mint a hurrikán, Aludj csak, én álmodom), majd az utóbbi években komolyabb filmeket is bevállalt. A szív bajnokai meghozta neki az Oscart. Közel egy éve nem jött ki új filmje, de jelenleg kettőt is forgat Gravity és Extremely loud and incredibly - címmel.

sandra

8. Cameron Diaz – 18 millió dollár

A széles mosolyú színésznő játszott már Tom Cruise, Jude Law, Jim Carrey és Ashton Kutcher oldalán is. A romantikus történetek mellett háromszor kölcsönözte a hangját Shrek Fiona hercegnőjének is. Legnagyobb sikere a Charlie angyalai és annak folytatása volt. A két film 523,2 millió dollárt hozott világszerte. Nálunk augusztusban mutatják be a Rossz tanár című vígjátékát.

000T TRWas2416830

7. Katherine Heigl – 19 millió dollár

Az Apám, a hősben akaratos és néha irányíthatatlan 13 éves kamaszlányt játszott Gerard Depardieu mellett, az ismertséget 10 évvel később A Grace klinika hozta meg a számára. Az utóbbi években – hasonlóan más sorozatsztárokhoz – a filmek felé kacsingat több-kevesebb sikerrel. A csúf igazság és a Felkoppintva jól teljesítettek, és a gyártási költség többszörösét hozták vissza. Ellentétben a Bérgyilkosék és az Ilyen az élet című produkciókkal, amik nem jöttek be.

65694896

6.Kristen Stewart – 20 millió dollár

A tinirajongás középpontjába az Alkonyat Bellájaként került, de a Twilight Saga előtt is alkalma nyílt tehetsége bizonyítására (Pánikszoba, Út a vadonba). Kristen nem csak közönségsikerekben szerepel, erre jó példa a Dakota Fanninggel forgatott A rockercsajok című filmje is. Következő nagy dobása a harcos Hófehérke szerepe lesz

abaca 234913 007

5. Julia Roberts – 20 millió dollár

A színésznő neve továbbra is húzóerőnek számít a stáblistán, bár csillaga a Sztárom a párom óta jócskán leáldozott. Vitathatatlan, hogy a 90-es évek volt Julia Roberts évtizede, aki romantikus filmet akart forgatni, őt kérte fel (Álljon meg a nászmenet!, Micsoda nő, Oltári nő). 2000-ben harmadik Oscar-jelölést végre díjra válthatta az Erin Bronkovich: Zűrös természetben nyújtott alakításával. Az utóbbi években az Ocean's eleven és az Ocean's twelve durrant nagyot. Az újabb szerepei közül a legnagyobb bevételt a  tavalyi Ízek, imák, szerelmek hozta (204,5 millió dollár). A most nyáron bemutatott Larry Crowne bukás volt. Julia Roberts legközelebb a gonosz királynőt alakítja A Grimm testvérek: Hófehérke című mesében.

tk3s abaca 280891 025

4. Reese Witherspoon – 28 millió dollár

Az ismertséget a Kegyetlen játékoknak köszönheti, amiben 23 évesen játszott exférjével, Ryan Phillippel. Doktor Szöszi szerepével biztosította a helyét Hollywoodban, és négy évvel később A nyughatatlan főszerepéért megkapta az Oscar-díjat. Legutóbbi romantikus filmje, a Honnan tudod megbukott (48 millió dollárt hozott, a gyártási költség 120 millió dollár volt). Robert Pattinsonnal forgatott Vizet az elefántnak a gyártási költség háromszorosát hozta vissza a Foxnak.

000 DV23507

3.Jennifer Aniston – 28 millió dollár

A Jóbarátok Racheljét alakító színésznőt az elmúlt években a szerelmi élete vagy annak hiánya miatt szedte ízekre a bulvársajtó. Ffilmvígjátékokat is előnyben részesít, de saját filmes cégével próbál komolyabb női szerepeket támogatni producerként. A legtöbb bevételt hozó filmjei a Marley meg én (242,7 millió dollár) és A Minden6ó (484,5 millió dollár) volt. A Sejtcserés támadás című meghatározhatatlan műfajú film után a Kellékfeleség (214 millió dollár) és a nemrég bemutatott Förtelmes főnökök (eddig 101,3 millió dollár) javított a színésznő megítélésén.

tk3s 20110310 zaf d20 186

2. Sarah Jessica Parker – 30 millió dollár

A Szex és New York című sorozat a legjobban kereső színésznők egyikévé tette. Azóta sem akar elszakadni Carrie-től, 2010-ben a második Szex és New York filmben is szerepelt. A négy barátnő kalandja 288,3 millió dollárt hozott a Warner Brosnak. A sorozatot követően az Anyám nyakán volt a legtöbb bevételt hozó filmje (128,4 millió dollár).

000 Was2915353

1. Angelina Jolie – 30 millió dollár

A színésznő gyakran játszik akciókkal teli filmekben (Lara Croft: Tomb Raider, Salt ügynök vagy Az utazó). A szakmai elismertséget mégis komolyabb jellemábrázolásával vívta ki: Az Észvesztő című film mellékszerepe hozta meg neki az Oscart, de az Elcserélt életek című drámáért is jelölték már a szoborra. Filmes elfoglaltságai mellett nem sajnálja az időt és a pénzt, ha a rászorulók segítéséről van szó. 2001 óta jószolgálati nagykövetként tevékenykedik, filmes munkájában pedig rendezni kezdett.

000 Was3948803