Bocuse d’Or – a magyar csapat felkészülése

2022.03.19. 09:00 Módosítva: 2022.03.19. 10:00

2022. március 24-én reggel 9:00-kor a Bocuse d’Or magyar csapat megkezdi versenyét. Öt és fél órás főzésnek áll neki ekkor, ez idő alatt a csapat egyetlen tagja sem nem hagyhatja el a konyhai boxot.

Felkészülésük alatt – bő egy hete – meglátogattuk őket, s most videó-összefoglalóban mutatjuk meg, hogyan állnak. A magyar csapat:

  • Dalnoki Bence, versenyző
  • Nyikos Patrik, commis
  • Széll Tamás, coach

Hat év után ismét Budapest rendezi a Bocuse d Or európai döntőjét. Ez azért is rendkívüli elismerés a nemzetközi versenyformátumtól, mert európai város eddig még soha nem rendezhetett kétszer kontinensválogatót. A kétnapos eseményen a hazai közönség élőben szurkolhat a magyar csapatnak, testközelből láthatja főzni Európa legjobb séfjeit.

Most az edzés, a gyakorlás pontosan úgy történik, mintha a versenyen lennénk, teljesen azt szimuláljuk.

– mondja Dalnoki Bence. Kattintson a videóra, és tekintsen bele a magyar csapat felkészülésébe!

Bocuse d'Or - felkészül a magyar csapat

A beszámolóból kiderül többek között az,

  • hogyan néz ki a versenybox pontos mása, ahol a srácok gyakorolnak,
  • mennyire bírják a stresszt, a hangzavart, a sokórás bezártságot,
  • mi a különbség egy éttermi és egy versenytálalás között,
  • mi a feladatelosztás a versenyző és a commis között,
  • mit jelentett a szakmának Széll Tamás 2016-os sikere, amikor megnyerte az európai válogatót,
  • milyennek tartja Harmath Csaba – az Index gasztroszakértője – a csapat felkészülését és a két versenyételt,
  • hol érzi, hogy még jól jön egy kis finomhangolás.

Az Index beszámol az európai döntő előkészületeiről és magáról a versenyről is, melyet ezen az oldalon követhet folyamatosan. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak a helyszínen és az online közvetítésen is!

Igazi férfi házhozszállítással

Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.

MEGVESZEM
Pierre

Pierre kóstolgat, mesél, és a gasztronómia varázslatos világába kalauzol.

MEGVESZEM