Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEM- Kultúr
- Degusztátor
- Bocuse d'Or
- bocuse dor
- europe 2022
- európai döntő
- magyar csapat
- ezüstérem
- dalnoki bence
- széll tamás
- nyikos patrik
- szulló szabina
- hamvas zoltán
Bocuse ezüstje – 2. helyezést ért el a magyar csapat
További Degusztátor cikkek
A magyar csapat az előkelő ezüstérmet nyerte el a szakácsversenyek Formula–1-ének számító Bocuse d'Or európai döntőjén. Közvetlenül az eredményhirdetés után kérdeztük őket a sikerről. Videóinterjúnkban elmondják az első érzéseiket, és értékelik az eredményt.
Hat év után újra Budapest rendezte a Bocuse d'Or Europe döntőjét, ami azért hatalmas elismerés a versenysorozattól, mivel nincs olyan európai város, amellyel ez megtörtént volna korábban.
A Hungexpón megrendezett rendkívül látványos eseményen a legtöbb pontot a dán csapat érte el – 1974 pont –, begyűjtve ezzel a Bocuse d'Ort (Paul Bocuse aranyszobrocskáját). Ehhez képest az ezüstérmes magyar csapat csupán 14 ponttal maradt le, 1960 pontot gyűjtött. Ez körülbelül olyan, mint amikor egy Formula–1-es versenyen 2 század másodperccel győz valaki.
A hústál versenyfeladatban a magyar csapat jelentős fölénnyel előzött meg minden versenytársat. A konyhai pontszámban is – amely tartalmazza a csapatszellemet, tiszta munkát, pazarlásmentességet – a mi csapatunk bizonyult a legerősebbnek.
Óriási öröm, óriási megtiszteltetés, hogy ezen a dobogón állhatunk. Iszonyatos munka volt. Nagyon nagy teher esett most le rólunk, hogy ezt a több hónapos felkészülést ki tudjuk-e adni a tányéron is. Én úgy érzem, ez sikerült
– mondja Dalnoki Bence versenyző.
Kattintson a videóra, hogy átélje a magyar csapat érzéseit!
Először a különdíjakat osztották ki a versenyen:
- A legjobb commis: Svédország
- A legjobb vegán tál: Egyesült Királyság
- A legjobb hústál: Svédország
Majd a dobogón foglalták el helyüket a legjobb csapatok:
- Bronzérem (Bocuse de Bronze): Norvégia
- Ezüstérem (Bocuse d'Argent): Magyarország
- Aranyérem (Bocuse d'Or Europe 2022): Dánia
Nagyon nagy kő esett le a szívemről, a dobogót tűztük ki célul magunknak. A hústálat maximálisan behúztuk. És amire nagyon büszke vagyok, hogy a legjobb konyhai munka miénk volt a mai napon.
– mondja Széll Tamás, a csapat coacha, aki korábban versenyzőként 2016-ban megnyerte az európai válogatót.
Csodálatos volt nézni, milyen összhangban dolgozott együtt a csapat. Nem véletlen ez, hiszen sok éve összeszokott csapatról van szó. Szerintem ehhez a magabiztossághoz kellett a »Stand-család« megléte.
– mondja Szulló Szabina, a csapat elnöke.
Nézze meg korábbi videónkat arról, hogy az eredményhirdetés előtt mit gondoltak a jelen lévő vendégek a magyar csapat teljesítményéről!
Ha a magyar gasztronómia így fejlődik, mind Bocuse d'Or, mind Michelin-csillagok tekintetében, akkor előbb-utóbb utolérjük a legmenőbb országokat
– mondja Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, aki egyben a verseny rendezőbizottságának elnöki szerepét is betöltötte.
Így, hogy 15 perce álltunk fel a dobogóra, még nem is sikerült teljesen feldolgozni... Örülök, nagyon örülök!
– mondja Nyikos Patrik commis.
Gratulálunk a magyar csapatnak a kiváló eredményhez!
Az Index a Magyar Bocuse d'Or Akadémia médiapartnereként stratégiai együttműködésben közvetített a versenyről. Minden korábbi cikkünket eléri itt a Bocuse d'Or Europe 2022 európai döntőről.
Rovataink a Facebookon