Visszatért a Michelin-csillagos séf

2010.09.08. 16:07
A Costes egykori séfje az Eiffel téren vezet éttermet. A Michelin-csillagos szakács mellett mások is érkeztek a Michelin-csillagos étteremből.

Az Egy nap a városban blog értesülései szerint a Nyugati pályaudvar mellett nemrég kiásott Eiffel téren, a Mix Terasz nevű étteremben az a Nicolas Rafael Delgado lesz a séf, aki a Costest vezette, amikor az étterem megkapta az első magyar Michellin-csillagot. A Mix Terasz tulajdonosa Biliczky Sándor, aki a Costesben is rendelkezett tulajdonrésszel, az új hely nyitása körüli ügyek pedig arra utalnak, hogy nem békés a viszony Biliczky és a Costes jelenlegi tulajdonosai közt.

A blog értesülései szerint a Costesben a teljes konyhai és kisegítő személyzet felállt és átment a Mix Terasz nevű helyre. Az Index információi szerint mindössze arról van szó, hogy három egykor a Costesben is dolgozó személy kapott állást a Mix Terasznál, ezen felül nyáron a Costes egyik pincére, most pedig egy konyhai dolgozó csatlakozott az új étterem csapatához.

Delgado hivatalosan Michelin-csillagos séf, hiszen ő vezette a Costest, amikor a neves guide Európát bemutató könyve megjelent. Igaz, mindössze két hónappal a lapzárta előtt érkezett Magyarországra, a séfváltás miatt a Michelin szerkesztői újból tesztelték is az éttermet. Előtte a portugál Miguel Vieira vezette másfél éven át a Costest, aki idén júniusban vissza is tért.

Jelenleg tehát az a helyzet, hogy ugyan csak egy Michelin-csillagos étterem van Budapesten, de két olyan hely is van, ahol Michelin-csillagos minőségét ígérnek a séfek.